KIRIKHAN’DA PAZAR YERLERİNE ZABITA DENETİMİ

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Halk Pazarlarında denetimlerde bulunmaya devam ediyor.

Kırıkhan’daki Pazar yerlerinde sıkı bir denetim gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Zabita ekiplerinin yaptıkları denetimde pazarcıların uyması gereken kuralları söylediklerini, halkın sağlığını ilgilendiren kuralların gözardı edilmemesi gerektiğini ve Pazarcıların bu kurallara uymadıkları takdirde ceza işlemi uygulanacağını söylediklerini belirtti.
Başkan Yavuz yaptığı açıklamada; “Halkımızın sağlığının korunması amacıyla Halk pazarlarında peynir, zeytin, salça gibi gıda maddesi satışı yapan pazarcı esnaflarımız, sattıkları ürünlerin üstlerini kapalı olarak satışa sunmaları hususunda Zabıta ekiplerimiz tarafından uyarıldılar. Pazar denetimlerimiz sırasında üzeri açık olarak gıda maddesi satışı yapan esnaflarımız görüldüğü takdirde o satışı yapan esnafımıza gerekli cezai işlem uygulanacaktır.” dedi.