KIRIKHAN’DA FIRINLARA VE PAZAR YERLERİNE RAMAZAN BOYUNCA SIKI DENETİM GELİYOR.

Oniki ayın sultanı ramazan ayının yaklaşmasıyla denetimlerine hız vereceklerini Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ramazan öncesi denetimler sıkı bir şekilde başlayacaklarını söyleyen Zabıta Müdürü Mehmet KARATAŞ ‘’Bu denetimlerde özellikle Ramazan pidesi üreten fırınları denetleyen zabıta ekipleri, fırıncılardan pidenin gramajına dikkat etmelerini istedi.

Zabıta ekipleri yapacakları denetimde ise halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü ile personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğu ve tırnak kontrolleri ile ilgili denetimler yapacaklarını söyledi.

Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklarının da etkisi ile gıdaların daha çabuk bozulabileceğini göz önünde bulunduran zabıta ekipleri, denetimler sırasında vatandaşların sağlığı açısından hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda işyeri sahipleri ve çalışanlarını uyaracaklarını. Denetimler sırasın

da resmi evrakları da kontrol edeceklerini işyerlerine temizlik ve gıda üretiminde uyulması gereken hijyenik kuralları hatırlatacaklarını söyleyen KARATAŞ bu kurallara uymayan işyerleri hakkında tutanak düzenleyeceklerini söyledi.

Kırıkhan  Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet KARATAŞ ekiplerinin gıda mühendisi eşliğinde sürekli olarak yapacakları denetimler sayesinde işyerlerinin daha düzenli çalışmalarını hatırlatacak,? İşyeri denetimlerimizi yalnızca Ramazan ayında değil yıl içerisinde belirli aralıklarla ve sürekli olarak yapacağız. Ramazan ayı ve yaz sıcakları nedeniyle işyeri denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız dedi.
Karataş yaptığı açıklamada ise; Çünkü halkımızın sağlığı bizim için büyük önem taşıyor. Bir iş yapacaksanız onu en iyi şekilde ve kurallarına uygun olarak yapmak zorundasınız. Biz belediye olarak görevimizi yapıyor sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz, işyerlerimiz de görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak hareket etmek zorunda. İşyerlerimize, esnafımıza güveniyor ama onları denetlemeye de devam edeceğiz. dedi.