Gök Gürültülü

KIRIKHAN’DA ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

07.12.2016

Kırıkhan Belediyesinin katkılarıyla Kırıkhan’da Geleneksel Okullar arası Atık Pil Toplama Yarışması düzenleniyor.

Kırıkhan Belediyesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil İthalatçıları ve Üreticileri Derneği (TAP) tarafından imzalanan protokol çerçevesinde “Geleneksel Okullar arası Atık Pil Toplama Yarışmasının” tanıtımı Kırıkhan Esnaf, Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Başta Yerel Yönetimler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında, özel kuruluşlarda ve okullar nezdinde son 12 yıldır etkin bir mücadele yürüten TAP Derneği, Kırıkhan Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesiyle yaptığı protokol çerçevesinde ve Kırıkhan Belediyesinin ev sahipliğinde Kırıkhan Esnaf, Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Kırıkhan, Hassa, Kumlu ve Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından görevlendirilen öğretmenler katıldılar. Kırıkhan ve çevre ilçelerde düzenlenecek olan “Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması” ile öğrencilere çevre bilincinin kazandırılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırıkhan Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü yetkilileri;
“Günlük hayatta kullanmış olduğumuz ve bittiğinde işimize yaramadığı için çevreye gelişi güzel atılan ancak uzun yıllar boyunca doğada kendiliğinden yok olmayan Atık Pillerin Toplanması ve çevrenin temiz tutulmasını sağlamak amacıyla “Atık Pil Toplama Yarışması” düzenliyoruz. Bu yarışma projesiyle İlçemizde ve çevre ilçelerimizde Çevre sorunlarını dikkat çekerek, öğrencilerimizde çevre bilincini oluşturmayı hedefliyoruz. 30 Nisan 2017 tarihinde sona erecek olan Atık Pil Toplama Yarışmasına ilçemizden katılmak isteyen okullarımızın Kırıkhan Belediyesinin Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile irtibata geçmesini bekliyoruz” Dediler.

Doğaya atıldığında büyük zararlara neden olan atıl pillerin toplanması için kararlı bir çalışma yürüten Kırıkhan Belediyesi, ‘Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması’ ile hem çevre kirliliğinin önüne geçmeyi, hem de öğrencilere çevre bilincini aşılamayı hedefliyor.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz bu önemli konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Yarışma kapsamında Kırıkhan ilçesi genelindeki ilk ve ortaöğrenim düzeyindeki okullarda öğrenim gören öğrencilerimiz, atık pilleri okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına atarak biriktirecek. 30 Nisan 2017 tarihinde sona erecek olan yarışma sonunda toplanan piller, Taşınabilir Pil İthalatçıları ve Üreticileri Derneği’ne (TAP) teslim edilecek. Dereceye giren okullar ile öğrencilerimiz yarışma sonunda çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecek.
Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması’nda Kırıkhan Belediyesinin en büyük hedefi, öğrencilerimize hem çevreyi koruma bilincini kazandırmak hem de ilçemiz de çevreye atılan en çok atık pili toplayarak çevremizin ve ilçemizin temiz kalmasını sağlayarak, yarınlarımıza daha temiz bir çevre bırakılmasıdır” Dedi.

_dsc4713

_dsc4714