Hafif Yağmurlu

KIRIKHAN ZABITASINDAN AT ARABALARINA MÜDAHALE

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezine girmeleri yasak olmasına rağmen cadde ve sokaklar üzerinde trafiğe çıkarak hem yaya hem de araç trafiğini tehlikeye düşüren at arabalarına göz açtırmıyor.

Son günlerde Kırıkhan ilçe merkezinde su kanallarının üzerinde bulunan demir mazgalların çalınması ve ilçe halkından gelen şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde hurda toplayan at arabalarına müdahalede bulunarak hurdaların içerisinde demir mazgal araması yaptılar.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta içerisinde Pazar ziyaretimiz esnasında halkımızdan gelen şikayetler üzerine yaptığımız kontrollerde Pazar yerindeki mazgalların çalındığını tespit ettik. Bunun üzerine Kırıkhan Belediyesi zabıta ekiplerimiz kontrol çalışmaları başlattılar.

Yapılan çalışmalar ve mobese kameralarının incelemesinden sonra Mazgal hırsızlıklarından bir tanesini Mimar Sinan mahallesinde hurda toplayan bir at arabası sahibinin yaptığını tespit ettik. Son günlerde artan mazgal hırsızlığının önlenmesi amacıyla Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri Şehir merkezi içerisinde hurda toplayan at arabalarında denetim çalışması gerçekleştirdiler.

Aynı zamanda yasakları hiçe sayan ve İlçe merkezi içerisinde trafiğe girmeleri yasaklanmasına rağmen uyarılarımızı dikkate almayarak hem çevreyi kirleten hem de şehir içerisindeki işlek ve trafiğin yoğun olduğu ana caddeler ile Bulvarlarda gelişi güzel seyir ederek araç ve yaya trafiğini tehlikeye düşüren at arabaları Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından toplanmaya başlandı.

Kırıkhan Belediyesi Zabıta ekiplerimiz tarafından yakalanan at arabalarının sahipleri hakkında yasal işlemler yapıldıktan sonra at sahibine teslim edilirken arabaları Belediyemiz depolarına çekildi.

Kırıkhan halkının şikayetlerine sebep olan at arabalarına yönelik denetimlerimiz İlçe genelinde artarak devam edecek” dedi.