Kırıkhan Zabıtası Okul Kantinlerinde Denetim Yaptı

Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kırıkhan ilçe merkezindeki okul kantinleri ile okul çevrelerinde gıda satışı yapan işyerlerine yönelik sıkı denetim uygulamaya devam ediyor.
Kırıkhan Belediyesi Zabıta ekipleri okul kantinlerinde çalışan personellerin hijyen kurallarına uygunlukları ile kantinlerde satılan gıda maddelerinin standartlara uygunluklarını denetleme işlemlerine aralıksız olarak devam ediyor.
Konuyla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre; öğrencilerin sağlıklı koşullarda beslenmeleri için yapılan denetim uygulamaları yoğun bir şekilde devam ederken, bugüne kadar son 1 ay içerisinde ilçe merkezinde bulunan okul kantinleri ile okul çevresinde bulunan birçok iş yerleri denetlendi.
Denetimler sırasında, insan sağlığını bozacak koşullarda üretilen gıda maddeleri ve okullarda satışına izin verilmeyen ürünlerin yanı sıra tarihi geçmiş gıda maddeleri Kırıkhan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından toplanarak imha edildi. Gıda maddeleri satış kurallara uymayan işyerleri ve kantinlere cezai müeyyideler uygulanırken, eksiklikleri bulunan yerlere de gerekli uyarılar yapıldı.
Zabıta Müdürlüğünce yapılan açıklamada özellikle okul kantinleri ile okula yakın işyerlerinin denetimlerinin periyodik olarak sıkı bir şekilde devam edeceği belirtilerek, insan sağlığıyla oynanmaması ve kurallara uyulması istendi.

img-20161213-wa0004

img-20161213-wa0005