KIRIKHAN ZABITASI KALDIRIM İŞGALLERİNE DUR DEDİ

10.05.2017
Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde Kaldırım işgallerine dur dedi.
Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yayaların yürüdüğü kaldırımları işgal eden seyyar satıcılar ve esnaflara müdahale ederek kaldırım işgaline dur dedi.
Kırıkhan’da yaptığı başarılı çalışmalarla halkımızın haklı takdirini toplayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri Fırınlara, okul kantinlerine, Temel Gıda Maddesi satan işyerlerine yönelik özel denetimlerden sonra kaldırım işgali yapan seyyar satıcı ve esnaflara da müdahale ederek kaldırımları boşalttırdı. Uyarılar yapılmasına rağmen kaldırım işgali yapmaya devam edenlere ise ceza yağdırdı.
Kırıkhan Zabıtasının yapmış olduğu denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Başkan Yavuz; “Belediye olarak en temel vazifelerimizden birisi olan İlçemiz genelinde özellikle halkımızın alışveriş yaptığı temel gıda maddesi üreten ve satan yerlere yönelik denetimlerimiz rutin olarak devam ederken bu çalışmalara paralel olarak ilçemizin kanayan yarası haline gelen özellikle ilçe merkezindeki işlek cadde ve sokaklar üzerinde kaldırımlara tezgah kurarak satış yapan seyyar satıcılara ve bazı esnaflara gerekli uyarıların yapılmasından sonra zabıta ekiplerimiz bugün gerekli müdahaleyi yaptılar.
Özellikle halkımız ve çocuklarımız kaldırımlara kurulan tezgahlar yüzünden yollarda yürümek zorunda kalıyorlar ve her an kazayla burun buruna geliyorlardı. Daha önce defalarca kez uyarılarda bulunmamıza rağmen ne yazık ki bazı esnaf ve seyyar satıcılar uyarılarımızı dikkate almadılar. Bizlerde her vatandaşımızın can güvenliğini koruma bilinciyle bugünden itibaren kaldırım işgali yapanlara dur diyerek müdahalede bulunduk. Bundan sonra da ilçe genelinde kaldırım işgallerine müdahalelerimiz devam edecek. Uyarılara rağmen kaldırım işgali yapan seyyar satıcılara ve işyerlerine gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. ” dedi.