Açık

KIRIKHAN KAYMAKAMI HASAN GÖZEN’DEN 15 TEMMUZ DARBE TEŞEBBÜSÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü ve bugüne kadar geçen sürede ilçemiz genelinde alınan önlemler ve çalışmalarla ilgili halkımıza çok önemli açıklamalarda bulunarak birlik, beraberlik ve sağduyu mesajı verdi.
Kırıkhan Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıya Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, CHP ilçe Başkanı İsmail Karaoğlan, Saadet Partisi ilçe Başkanı Atilla Erol, Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz ve Kırıkhan’daki Yerel Basın mensupları katıldı.
Emniyet ve Jandarmamız başta olmak üzere Siyasi Partilerin en üst yöneticilerinden en alt tabanına kadar herkese yürekten teşekkür ettiğini belirten Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen yaptığı basın toplantısında şunları söyledi;
“Değerli basın mensubu arkadaşlarım çok saygıdeğer belediye başkanım ve ilçe başkanlarımız.
Biliyorsunuz 15 Temmuz gecesinde Türkiye’de Fetullah’çı terör örgütünün organize ettiği bir darbe girişimi oldu. Bu olay olduğu andan itibaren Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye genelinde sokaklara dökülerek bu darbe girişimine bir dik duruş sergiledi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin en güzel örneklerini milletimiz gösterdi. Bizim ilçemizde de daha millet haber alır almaz sokaklara dökülerek olası muhtemel darbecilerin yapacakları eylemleri birlikte bütün siyasi partilerimizin ilçe başkanlarımız idarecilerimiz emniyet güçlerimiz ve jandarmamız ile birlikte tek vücut olarak bir karşı duruş sergiledik.
Bu anlamda ben ilçe kaymakamı olarak başta belediye başkanımıza ve ilçe başkanlarımıza tüm siyasi partilerin en üst yöneticisinden en alttaki çalışanına ve sempatizanına kadar herkese teşekkür ediyorum. Emniyet güçlerimize ve Jandarmamıza da ayrıca teşekkür ediyorum.
Tabi kurumsal yapı olarak Cumhuriyet Başsavcımız da başından itibaren hassasiyet göstererek bizimle işbirliği içerisinde hareket etti. Dolayısıyla ilçemizde bu anlamda her hangi bir girişim veya olumsuz bir olay olmadı. 15 Temmuz gecesinden itibaren Demokrasi nöbeti olarak sembolleştirilen ve şehir meydanımızda dünyada eşi benzeri olmayan “Milli Duruş” un sergilendiği ve toplumumuzun bütün kesimlerinin katıldığı nöbet devam ediyor.
Siyasi parti temsilcilerimizle birlikte bizlerde yaşadığımız bu korkulu süreci değerlendirmek amacıyla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Siyasi partilerimiz de provakatif olaylara meydan verilmemesi için kendi camialarında gerekli tedbirleri alarak birlik ve beraberliğimizin korunması için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Allah’a şükür bugüne kadar da böyle bir olay gerçekleşmedi. Bu günden sonra da olmasını beklemiyoruz.
Kırıkhan demografik yapı olarak farklı unsurlardan oluşmasına rağmen her sıkıntılı dönemde birlikte hareket ederek birlik ve beraberliğin en güzel örneğini göstermiştir. Sınır ilçesi olmamıza ve ilçemizde 55 bine yakın Suriyeli sığınmacı kardeşlerimiz olmasına rağmen Allah’a çok şükür herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. İnşallah bu süreci en hassas bir şekilde dikkatli adımlarla takip ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, barış içerisinde güzel topraklarımızda huzurlu bir hayatı hep beraber yaşamaya devam edeceğiz. Burada yapmış olduğumuz basın toplantısıyla kendi aramızda yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısını halkımızın da bilmesini istedik.
Buradan Kırıkhan halkına, muhtarlarımıza, değerli basınımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da milli iradeye karşı duyarlı davrandıkları ve sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyorum. “