KIRIKHAN BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ RAMAZAN AYI ÖNCESİ FIRIN VE KASAP DENETİMLERİNE BAŞLADI

24.05.2017
Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Başkan Yavuz’un verdiği talimatlar doğrultusunda yaklaşan Ramazan ayı öncesi gıda işletmecilerine sıkı denetim düzenliyor.
Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesinde Haftalık rutin olarak yaptığı değerlendirme toplantısında, Kırıkhan ilçe merkezindeki Fırın, Unlu Mamülleri üretim ve satış yerleri, Kasap ve Lokantalarda yapılması gereken denetim ve kontroller ile kaldırım işgalleriyle ilgili Zabıta Personellerinin alması gereken tedbirler görüşülerek, bugüne kadar yapılan ve yeni yapılacak olan denetleme çalışmalarıyla ilgili genel değerlendirmelerde bulunulurken, değerlendirme toplantısı sonrası harekete geçen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin yapılan denetimlerin yanı sıra yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle, ilçe genelindeki Fırınlara, Kasaplara ve Temel Gıda Maddesi satan işyerlerine yönelik özel denetimler yaptı.
Denetimlerle ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Yavuz; ” Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle halkın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için Fırın, Unlu Mamulleri üretim ve satış yerleri, Kasap ve Lokantalar gibi temel gıda maddesi üreten ve satan yerlere sıkı bir şekilde denetimler düzenleyecek.
Rutin olarak yapılan denetimlerin haricinde, Zabıta Müdürlüğü ekiplerine verdiğimiz talimatlar doğrultusunda ilçemiz genelinde temel gıda maddesi üreten ve satan işletmelere denetleme çalışmalarına başlandı. Her şeyden önce halkımızın hijyenik şartlar altında üretim yapılmış gıda maddelerinin satılmasını sağlamak ve halkımızı her türlü gıda zehirlenmesi gibi olumsuzluklardan korumaktır. Bu yönde uygulama ve denetimlerimiz rutin olarak devam edecektir” dedi.
Zabıta Müdürü Ahmet Mazlum ise zabıta denetimleri konusunda yaptığı açıklamada; “Zabıta Müdürlüğümüz, Kırıkhan genelinde sağlıklı ve hijyenik şartlar altında üretilmiş gıda maddelerinin piyasada satılmasını sağlamak için işyerlerine yönelik denetimlerini Ramazan ayının gelmesiyle birlikte daha da artırmıştır.
Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin denetimlerinde özellikle, imalatta kullanılan ve satışa sunulan gıdaların sağlıklı olup olmadığını, hijyen şartlarına uygunluğunu, son tüketim tarihlerini ve iş yerinin ticari faaliyet gösterebilmesi için temin etmesi gereken belgeleri kontrol ederek ruhsatsız ve yasal olmayan şekilde faaliyet gösteren işyerleri denetim altına alınacak. Yaptığı faaliyetleri gereği gerekli şartları taşımayan işyerlerine hem cezai işlemler uygulanacak hem de işletme faaliyetten men edilecek.
İlk etapta yaptığımız denetimlerde Ruhsatsız, Hijyen şartlarına uymayan ve eksik gramajla ekmek satan fırınlar ile sağlıksız şartlar altında kaçak kesim yapılmış ve mühürsüz kontrolsüz et satışı yapan kasap ve şarküterlerin tespitine yönelik çalışmalar yapılmış olup, yaptığımız denetimler sonucu hijyen şartlarına uymayan ve eksiklikler görülen işyerlerine gerekli uyarılar yapılarak cezai işlemler uygulanmıştır.
26 Mayıs Cuma gecesi başlayacak Ramazan ayı öncesi, Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin denetim ve kontrol çalışmaları Ramazan ayı boyunca ve sonrasında da rutin olarak devam edecek” dedi.