KIRIKHAN BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISINA BAŞKAN YAVUZ’UN MÜJDELERİ DAMGA VURDU

Kırıkhan Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Başkanlığında gerçekleştirdi.

Başkan Yavuz gündem maddelerine geçmeden önce Belediye olarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Yavuz burada verdiği bilgilerde; “HATSU Yetkili müdürleri ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve bugün itibari ile Hassa caddesinden başlamak  kaydı ile bağlantı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokakların asfaltlarına başlanacağını bildirdi.

OSB’nin altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve Kasım ayı sonuna doğru Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımları ile ilk fabrikaların temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Ayrıca altyapı çalışmaları tamamlanan Fen lisesinin temelinin Kasım ayının ortalarına doğru Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından atılacağının müjdesini verdi.

Ayrıca Kırıkhan Belediyesi olarak asafaltımız hazır yine HATSU Bağlantı çalışmalarını tamamlayıp teslim ettiği zaman hemen yolların asfaltlanacağını söyledi. Başkan Yavuz Kırıkna’a çok büyük Kütühanenin yapılacağı müjdesini yineledi. Kaymakamlık lojmanını da belediye olarak devralındığını söyleyen Başkan Yavuz buranın da geçici Kütüphane yapılacağını söyledi.

Başkan Yavuz tarihi Ruhban okulunun (Sayı Okul) restorasyon çalışmalarına başladığının müjdesini de verdi. Ayrıca Kurtlusarımazı mahallesinde DSİ ile yapılan ortak çalışma ile mahallenin su ihtiyacını karşılayacak suyu 197 metre derinlikte bulduğunu belirterek mahalle halkımıza hayırlı olsun. Dedi. Başkan Yavuz Kırıkhan’a yapılacak olan rüzgar enerjisi ile ilgili gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kırıkhan Belediye Meclisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün Şehitlerimiz için saygı duruşunun yapılıp ruhlarına Fatiha Sure’sinin okunması ile başladı.

Toplantıda gündemde ki maddeler görüşülüp karara bağlandı.

Kırıkhan Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı dilek ve temenniler bölümü ve Aralık ayı olağan toplantısının 1 Aralık 2022 tarihinde yapılması oylanıp karara bağlanması ile sona erdi.