Kırıkhan Belediye Başkanlığından Duyuru

02.02.2015
“18 MART ve 24-25 NİSAN TARİHLERİNDE ÇANAKKALE ŞAVAŞLARI GELİBOLU TARİHİ ALANI BÖLGESİ HALKIN ZİYARETİNE KAPALIDIR.”
Kırıkhan Belediye Başkanlığı tarafından açıklama ile Çanakkale Savaşları ‘nın 100. Yıldönümü nedeniyle 18 Mart ve 24-25 Nisan tarihlerinde Çanakkale ‘yi gezmek isteyenleri uyararak “Bu tarihlerde Çanakkale ‘ye gezmek amacıyla yapılacak gezilerin gözden geçirilmesini ve bu üç gün için seyahat programlarının iptal edilmesini” istedi.
Çanakkale Valiliğinden konu ile ilgili duyuruya dayanılarak, şu görüşlere yer verildi;
“Tarihimizin altın sayfası olan, Türk Milletinin eşsiz kahramanlığının, vatan millet sevgisinin sembolleştiği, kutsal saydığı değerler için ülkemizin her köşesinden gelen gençlerin kanları dökülerek, “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” destanının yazıldığı Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümü 18 Mart ve 24-25 Nisan 2015 tarihinde Çanakkale ‘de büyük coşku içinde kutlanacaktır.”
“Bu nedenle 18 Mart ve 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde Mehmetçik Abidesi ‘nin bulunduğu bölge ziyaretçilere kapatılacaktır. Ayrıca 24-25 Nisan 2015 tarihinde uluslar arası düzeyde yapılacak törenlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ‘ın ev sahipliğinde çok sayıda ülkenin devlet başkanı ve temsilcisinin katılması beklenmektedir. Valiliğimizce 24 Nisan 2015 tarihinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı Bölgesi halkın ziyaretine kapatılacaktır. 25 Nisan 2015 günü ise tören yapılacak bölgelere ziyaretçiler alınmayacaktır.”
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ; “İlçemizden bu bölgeyi ziyaret etmek isteyen vatandaş ve öğrencilerimizin hazırlıklarını bu programa göre yapmasını önemle rica ediyorum” dedi.

ayhan-yavuz3-624x333

BİR YORUM YAZIN