Açık

AYHAN YAVUZ 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYINLADI.

Belediye başkanı Ayhan YAVUZ mesajında ‘1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan birleşmiş milletler çevre konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü dünya çevre günü olarak kabul edilmiştir.

Hava, su ve toprak insan yaşamı için gerekli ana unsurlardır. Bu unsurlardan birinin bozulması dahi, doğal dengeyi bozacak ve canlılar için de yaşanmaz bir ortam oluşmasına sebep olacaktır.

Topluma çevre bilincinin aşılanması ve çevre sorunlarına karşı önlemlerin alınması eğitimle başlar. Çevre sorunlarını duyurmada, önlemler almada ilk başvurulacak yol eğitimdir. Toplumu oluşturan bireylerin yaşamları süresince olumlu davranış değişimlerine sahip olmalarının sağlanması, bu kapsamda insanların doğal, tarihi, kültürel, ekonomik, sosyal, kentsel ve kırsal tüm çevre ile olan ilişkisinin kavratılarak, çevreye sahip çıkılması sağlanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın dünya çevre gününü kutluyor, temiz, sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir dünya için herkesi işbirliği yapmaya davet ediyorum’’ dedi.