Açık

K.K.T.C BAŞBAKANI ERSİN TATAR KIRIKHAN’I ZİYARET ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.) Başbakanı Sayın Ersin Tatar, K.K.T.C Fahri Başkonsolosu Gökhan Gökten, K.K.T.C. Milletvekili Bertan Zaroğlu ve K.K.T.C. Mersin Başkonsolosu Zaliha Mendeli ile birlikte Kırıkhan’ı ziyaret etti.
Tatar ve beraberindeki heyeti, Milletvekili Doç.Dr. Hüseyin Yayman, İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Özanlağan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, Mahalle Muhtarları, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Kırıkhan Gazileri karşıladı.
Başbakan Tatar ilk olarak Beyazıd-i Bistami Hz.’lerinin türbesini ziyaret etti.
Türbe ziyaretinin ardından Kırıkhan Belediyesine gelen Başbakan Tatar’ı Başkan Yavuz başta olmak üzere programa katılan protokol üyeleri çiçeklerle karşıladı.
Başkan Yavuz’un makam odasında ki basına kapalı kısa görüşmenin ardından Kırıkhan Belediyesi Meclis salonunda toplantı yapıldı.
Toplantıda Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Başbakan Ersin Tatar’a Kuran-ı Kerim, Türk Bayrağı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Bayraklarını hediye etti.
Başbakan Tatar ise Başkan Yavuz’a Kuzey Kıbrıs’ın tarihi dokularını içeren tablo hediye etti.
Başkan Yavuz burada yaptığı kısa konuşmada; “Tek Milletin iki devletiyiz. Sizi ileride Cumhurbaşkanı olarak görmeyi arzu ediyoruz” dedi.
Hatay ve Kırıkhan’a gelirken K.K.T.C.’den selam getirdiklerini aktaran Tatar, şöyle devam etti:
“Hatay’la bizim bağımız var. Buradan Kuzey Kıbrıs’ta çalışan kardeşlerimiz var. Birçoğunun çocukları burada doğdu. Burada okuyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti’nin haklı mücadelesinde her zaman Kıbrıs Türk’ü olarak yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti de her zaman Kıbrıs Türk’ünün yanında olmuştur ve olacaktır. Dolayısıyla milletimizin bütünlüğü, gücü ve Doğu Akdeniz’deki bu önemli bölgede son yıllarda gelişen olaylarla birlikte Türkiye’mizin bizlerle beraber yaptığı çalışmalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgede bir lider olarak yoluna devam edebilmesi, güçlenebilmesi bizim birlik ve beraberliğimizden geçmektedir. Dolayısıyla biz Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türk halkı olarak her zaman bu duygularla yaşamımızı devam ettirmekteyiz.”
Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hükümetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bir kez daha şükranlarını sunarım.
“İlk kez dünyada Amerika ile Rusya’nın beraber hareket ettiği, onay verdikleri bir olay yaşanmış burada, bu da Türkiye’mizin gücünü ve büyüklüğünü göstermektedir. Doğru harekât, haliyle bölgede huzur, Türkiye’mizin güvenliği, huzuru ve barışı, bölge halkının huzuru yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de huzuru anlamındadır. Dolayısıyla onları bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Başarılar diliyorum, ne mutlu bize ki hep birlikte buradayız.
Kıbrıs Türkleri olarak bizler şuan rahat ve mutlu yaşıyor ve ayakta duruyor isek bu büyük Türkiye’nin ve Mehmetçiklerimizin sayesindedir.
1974’de Mehmetçiğin Kıbrıs’a ayak basması ile Kıbrıs’a barış geçmiştir.
Emperyalistlerin Doğu Akdeniz ve Türkiye üzerinde büyük oyunlarıyla karşı karşıyayız. Doğu Akdeniz’de hakkımızı almak için mücadele ediyoruz.
Emperyalistler Federal devlet olmamızı istiyorlar. Bunun sebebi ise K.K.T.C ile Türkiye’nin bağlarını kopartmaktır. Buna asla müsaade etmeyeceğiz.
Bugün büyük Türkiye’nin sayesinde insan gibi yaşamaya devam ediyoruz. Ne mutlu ki bize aynı Milletin insanlarıyız” dedi.
Başbakan Tatar’ın duygu ve anlam yüklü konuşmasının ardından alkış tufanı koptu.
Buradaki toplantının ardından Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Başbakan onuruna yemek verdi.
Onur yemeğinin ardından Başbakan Tatar ve beraberinde ki heyet Kırıkhan’dan ayrıldı.