HATAY’IN SEÇİLMİŞ TEMSİLCİLERİ K.K.T.C CUMHURBAŞKANINA ORTAK KINAMA AÇIKLAMASI YAPTI.

AK Parti, MHP, CHP ve STK’ların seçilmiş temsilcileri K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Tayfur Sökmen’le ilgili İngiliz medyasında yaptığı açıklamaya sert tepki göstererek ortak basın açıklaması yaptı.

Hatay Valilik binası önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti, MHP, CHP ve STK’ların seçilmiş temsilcileri, Kıbrıs Gazileri ve basın mensupları katıldı.

Her Siyasi partiyi temsilen bir Milletvekilinin okuduğu Basın açıklamasında;  “Bugün AK Parti, MHP, CHP ve STK’larımızın seçilmiş temsilcileri olarak sizlerin karşısındayız.

Söz konusu Hatay’ımız olunca hepimiz rozetlerimizi bir kenara bırakarak “SEN BEN YOK. HATAY VAR.” Diyerek bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Şimdi sırayla AK Parti, MHP ve CHP temsilcileri olarak birlikte kaleme aldığımız basın bildirimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz gazetesine yaptığı esef verici açıklamalar, sorunlu zihniyetini ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendiren ve Milli Mücadele Kahramanı Tayfur Sökmen Beyi de hedef alarak, ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım diye talihsiz bir açıklama yapan Akıncı’nın Hatay’ı ve Hataylıları derinden yaralayan bu sözlerini Hatay’ın evlatları olarak asla kabul etmiyoruz.

Bu sözler her şeyden önce Büyük Kahraman Rauf Denktaş’ın kemiklerini sızlatmış ve ruhunu incitmiştir.

Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bu insanın sözleri başta Hataylılar olmak üzere Aziz Milletimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır.

Sayın Mustafa Akıncı’ya Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Hatay benim şahsi meselemdir”  dediği Hatay’ımıza sesleniyoruz.

Tayfur Sökmen milli bir kahramandır. Tayfur Sökmen’in adı tarihe ve aziz milletimizin kalbine yazılmıştır. Onun mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve milletimizin mücadelesidir.

TAYFUR SÖKMEN HATAY’DIR      HATAY, TAYFUR SÖKMEN’DİR

Değerli basın mensupları;

Akıncı’nın bu sözleri tarih huzurunda doğru olmamıştır. Hatay’ın anavatana katılışını korkunç olarak nitelendirilmesi tam bir skandaldır. Sayın Mustafa Akıncı Türk milletinin mi, emperyalist işgalcilerin mi yanındasınız? Lütfen açıklayın da öğrenelim.

Dedelerimiz Tayfur Sökmen Bey liderliğinde Fransız işgalcilerine karşı kurtuluş mücadelesi vererek şehrimizi esaretten kurtarmıştır.

Daha sonra bağımsız bir devlet kurup kendi meclisini ve Cumhurbaşkanını seçmiştir.

Kurulan Hatay Meclisi de Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlanma kararı almıştır.

Bizler Hataylılar olarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inin bir parçası olmaktan gurur ve şeref duyuyoruz.

Asıl korkunç olacak olan Sayın Akıncı’nın ifadesinin tersine Hatay’ın anavatana kavuşmayıp sömürge bir devlet olup emperyalist devletler tarafından yutulmasıydı.

Çok şükür atalarımız buna izin vermedi.

Bir evladın annesine kavuşması gibi Hatay ait olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devlet’ine kavuştu.

Akıncı’yı talihsiz sözlerinden dolayı Büyük Türk Milleti ve Hatay Halkından ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ..

Tayfur Sökmen Hataylıların sevgisini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün iltifatlarını kazanmış bir Kuvayı Milliye kahramanıdır.

Tayfur Sökmen’e hakaret Mustafa Kemal Atatürk’e ve Milli Kurtuluş Mücadelemize dolayısıyla milletimize hakaretle eşdeğerdir.

Tayfur Sökmen’e hakaret Kıbrıs Türkünü yok olmaktan kurtaran Rauf Denktaş’a hakarettir.

Değerli basın mensupları;

Bugün Hatay’ın seçilmiş tüm Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve aynı zamanda sivil toplum örgütü temsilcileriyle Hatay’ımıza, kurucu değerlerimize ve devletimize karşı yapılan skandal açıklamalara karşılık vermek için buradayız.

Arkamıza aldığımız bu tarihi bina aynı zamanda bundan tam 81 yıl önce o günün seçilmiş Milletvekillerinin tamamı tarafından Hatay’ın Anavatana katılma kararının alındığı yerdir.

Bugün bizlerde tıpkı 81 yıl önceki gurur ve heyecanla Hatay’ın seçilmiş tüm Milletvekilleri olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaktan büyük bir onur duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZ

AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ NAMUSUMUZDUR.

Değerli basın mensupları;

Kıbrıs Türklüğü’ nün hak ve çıkarları, varlık ve bağımsızlık değerleri uğruna hayatları pahasına mücadele eden başta Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş olmak üzere bütün şehitlerimize ve ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Burada bulunan vaktiyle Kıbrıs Türk’ünün canını, namusunu korumak için seve seve Barış Harekatına katılan, bugünde her türlü göreve hazır olan Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz..

Bu sözlerin Kıbrıs Türklerine, şehitlerimize, Türkiye’ye ve aziz milletimizin tarih boyunca yapmış olduğu fedakâr mücadeleye saygısızlık olduğunu belirtmek istiyoruz.

Hatay nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesiydi ve O’ nu hiçbir emperyal güce ezdirmedi ve teslim etmediyse Kıbrıs Türklüğü ve Kıbrıs Davası da Türk Milletinin şahsi meselesidir. Kamuoyuna saygılarımızla…” Denildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Valilik binası bahçesinde bulunan Tayfur Sökmen heykelinin önünde toplu fotoğraf çekildi.