HATAY TURİZM VE GASTRONOMİ TANITIM GÜNLERİ İSTANBUL’DA BAŞLADI

Barış, Hoşgörü ve Kardeşlik şehri Hatay’ın kültürel ve gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası alana taşımayı hedefleyen “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”, 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahili Fuar Alanında gerçekleştiriliyor.

Her medeniyetin izini taşıyan Hatay’ın kültürel zenginlikleri ile tarihi ve eşsiz gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası arenaya taşımayı hedefleyen “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri”, Hatay Valiliği himayesinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği’nin (HESOB) koordinesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, odalar, borsalar ve kaymakamlıkların ortak katılımıyla 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştiriliyor.

Hatay Gastro Fest İstanbul 2019 lansmanı, uluslararası düzeyde gastronomi sektörünün ileri gelenlerine ve ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunacak. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden iki şehirden biri olan Hatay’ın, kültürel ve gastronomi zenginlikleri ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması hedefleniyor.

Değerli şefler ve ünlü isimler bir arada

Türkiye ve dünyadan şeflerin bir araya geleceği, yerli ve yabancı basın temsilcilerinin, üniversitelerin, gastronomi yazarlarının bir araya geleceği “Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri” ve Hatay Gastro Fest İstanbul 2019; workshop’lar, söyleşiler, atölye çalışmaları, kına gecesi, aba güreşleri, mozaik yapımı gibi eğlenceli ve lezzetli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

“Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri” ve Hatay Gastro Fest İstanbul 2019’da; Vedat Başaran, Maksut Aşkar, Murat Bozok, Arda Türkmen, Rafet İnce, Cihan Kıpçak, Deniz Temel, Mehmet Özer, Sahrap Soysal, Mehmet Yaşin, Müge Akgün, Dilara Koçak, Ebru Erke, Gül Erçetingöz, Meliha Okur, Neslihan Yeldan, Mert Fırat, Uğur Aslan, Neşe Biber, Berrin Bal ve Jale Balcı gibi pek çok değerli şef ve ünlü isim bir araya gelecek.

Medeniyetler diyarı Hatay’ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarmayı amaçlayan organizasyonda, Hatay’ın orijinal özelliklerini koruyan özgün ve doğal tatları, mutfak kültürünü ortaya koyan yemekleri, el sanatları, tarım ve gıda ürünleri ziyaretçilere tanıtılacak. Etkinlik alanında, bir gurme standın yanı sıra 3 ayrı A La Carte mutfak standı yer alacak. Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri tadım etkinliklerinin yanı sıra bölgenin mutfak kültürü üzerine söyleşiler gerçekleştirecekler. Farklı disiplinlerden 6 sanatçı workshoplar düzenleyecek.

Sarı Mikrofon ekibi bu kez katılımcılara Hatay mutfak kültürü ile ilgili mikrofon uzatacak. Etkinlikler kapsamında katılımcılar ayrıca sanal tur VR uygulaması ile Hatay’ı 3 boyutlu olarak gezebilecek. Şehrin yerelden globale tanınırlığını ve şehrin ziyaretçi sayısını artırmak hedefiyle düzenlenen organizasyon, sanayi alanında da istihdamı artırmaya dönük çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kırıkhan, İstanbul Hatay Günleri Fuarına Hazır

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Yüzyıllar öncesinden günümüze kadar gelmiş eski ve hatırı sayılır bir kültüre sahip olan Hatay mutfak kültürü, yüzyıllardır yöresel yemek tariflerinin korunarak nesilden nesle aktarımı açısından oldukça zengin bir şehir olarak dikkat çekmektedir.

Sosyo-ekonomik yönüyle, zengin mutfak kültürüyle, binlerce yıllık tarihi zenginliğiyle, İnanç kültürünün merkezi konumunda bulunan Hatay ilimizi tüm dünyaya tanıtarak, şehrimizin marka değerinin farkındalığını artırıp ilimize turistlerin ilgisini çekebilmek amacıyla Valiliğimiz, İl Kültür Müdürlüğümüz, odalarımız, kaymakamlığımız ve belediyelerimizin ortak çalışması sonucu İstanbul’da gerçekleştirilecek olan tanıtım çalışmalarına var gücümüzle destek verdik.

Biz de Kırıkhan Belediyesi olarak tanıtıma katkıda bulunmak üzere ilçemiz Kırıkhan’ın, kültürünü, kardeşlik ve hoşgörü ortamını, tarihi zenginliklerini, yerel yönetimi ve çalışmalarını, üniversitemizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, yöresel ürünlerimizi kısaca sahip olduğumuz tüm değerlerimizi tüm Türkiye‘ye ve dünyaya tanıtmak üzere tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

Bu vesileyle 26 – 29 Eylül 2019 Tarihleri arasında İstanbul – Maltepe Sahili Fuar alanında gerçekleştirilecek olan HATAY GÜNLERİ etkinliğimize tüm İstanbul halkını ve İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizi Kırıkhan standımıza davet ediyoruz” dedi.