GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KIRIKHAN’DA

22.01.2016
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ İlçemizi ziyaret etti.
Bakan KILIÇ’ı 22.01.2016 Cuma günü saat 11.00’de Önder Tarım fabrikası önünde; Hatay Valisi Ercan TOPACA, Milletvekilimiz Mehmet ÖNTÜRK, Ak parti Hatay Milletvekilleri; Adem YEŞİLDAL, Fevzi ŞANVERDİ, Hacı Bayram TÜRKOĞLU, Orhan KARASAYAR, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Kırıkhan Kaymakamı Hasan GÖZEN, Ak parti İl Başkanı Ahmet ATIÇ, Belediye Başkan yardımcısı Ali KURTER, Ak parti Hatay ilçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürleri ile çok sayıda partili ve vatandaşlar karşıladı.
Buradaki karşılamanın ardından ilk olarak Bayezid-i Bistami Hz. türbesini ziyaret eden KILIÇ, burada Cuma Namazını kıldıktan sonra bir takım incelemelerde bulundu.
Başkan YAVUZ, Bayezid-i Bistami Hz. Türbesi ziyareti sonrasında, Bakan KILIÇ ve katılımcıları onuruna, Parlak Plazada öğle yemeği verdi.
Öğle yemeğine müteakip Bakan KILIÇ Kırıkhan Belediye Binasına gelerek Başkan YAVUZ’u makamında ziyaret etti.
Bu ziyaret esnasında Kısa bir konuşma yapan Başkan YAVUZ; “Sayın Bakanım, Gelişen, Değişen ve Büyüyen bir Kırıkhan için halkımızla el ele verip sizlerinde destekleri ile büyük yatırım ve hizmetler yaptık. İlçemizin ve halkımızın ihtiyaçları olan bir takım hizmetlerimize başladık ama bu konuda sizlerin desteklerini bekliyoruz. Bu bağlamda; Depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda yıkılan Kırıkhan Kapalı Spor Salonunun bir an önce yapımının sağlanması, Kırıkhan’a olimpik bir yüzme havuzu tesisinin kurulması, Kırıkhan’ın özellikle köy iken mahalleye dönüşen yaşam merkezlerine sportif sahaların açılması için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Bakan KILIÇ ise Başkan YAVUZ’un taleplerine karşı; “ Sayın Başkanım sizin Kırıkhan için çok iyi çalıştığınızı biliyorum. Bakanlık olarak Kırıkhan’a yatırımlar konusunda elimizden gelen destekleri vermeye hazırız” dedi.
Bu konuşmaların ardından Başkan YAVUZ, Öğrenci yurdu yapımı için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) 10 Dönümlük arazinin tapusunu Bakan KILIÇ’a verdi.
Belediye binasını ziyaretinin ardından Şehir stadyumuna giderek yıkılan ve yenisi yapılacak olan Kapalı spor salonunu, Şehir stadyumunu ve Gençlik merkezini ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulunan KILIÇ, Kırıkhan ziyaretini Aydınlı mahallesindeki sentetik halı sahasını incelemesi ile noktalayıp Antakya’ya giderek burada da bir takım ziyaretlerde bulundu.

DSC_1990

DSC_2045