ÇANAKKALE ZAFERİNİN 101.YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

Çanakkale Zaferinin 101.Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programında Şehitlerimiz dualarla yâd edildi.
Bugün Kırıkhan Şehitliğinde düzenlenen anma programına, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan Vekili Necati Doğan, MHP Hatay Milletvekili Mehmet N.Ahrazoğlu, Emniyet Müdürü Hakan Bıyık, Askeri Erkan ile Daire Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, Protokol üyeleri ile birlikte Şehit Aileleri ve Vatandaşlar katıldı.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bir Manga Askerin Saygı atışı ile Başladı.
Günün Anlam ve önemine dair yapılan konuşma ve okunan şiirin ardından, Şehitlerimizin Ruhları için Aşrı Şerif okundu ve akabinde İlçe Müftüsü Mekki Solmaz Tarafından Okunan hatimlerin duaları toplandı.
Günün anlam ve önemine binaen açıklama yapan İlçe Kaymakamı Hasan Gözen; “Çanakkale Savaşı geçmiş tarihimizin en acı ve hüzünlü zaferidir. Yoksulluk içinde can çekişen bir milletin dönemin en güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında yaşanan bir insanlık onuru vardır. Bu “Onur ve Gurur” düşmana sadece silahla yapılan savaşı değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve şerefini en güzel şekilde savunmakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferini ele geçirmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamış, tüm dünyada Ülkemizin saygınlığını arttırmıştır. Bu büyük tarihi zaferi bizlere kazandıran başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve diğer bütün Komutanlarımızı, Kahraman Mehmetçiklerimizi, Çanakkale Zaferinin 101.yılında bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
Hasan Gözenin ardından açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Necati Doğan; “Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeyi milli bir görev olarak gören aziz şehitlerimizin azminin ve cesaretinin destanıdır. Bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü ile yazılan büyük bir destandır. Çanakkale, bu destanı yazan kahraman Türk Ordusu’nun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.
Bu önemli gün vesilesiyle Aziz şehitlerimizi bir kez daha Rahmet ve minnetle anıyor, Türk milletinin aziz hatıralarını asla unutmayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Aziz Şehitlerimiz, Ruhunuz Şad Olsun” dedi.
Program Şehitlerimizin Mezarlarına Gül ve Karanfillerin bırakılmasının ardından Şehit Ailelerine Başsağlığı dilenmesi ile sona erdi.