Başkan Yavuz’un 5 Aralık Mühendisler Günü mesajı

BAŞKAN YAVUZ; “MÜHENDİSLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan YAVUZ mesajında; “Mühendislik, Matematik ve Temel bilimlerin ortaya koyduğu teorik ve deneysel araştırmalar; Tecrübe ve uygulama yolu ile kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak, doğadaki madde ve enerjiyi ekonomik yöntemleri uygulayıp, geliştirerek insanlık yararına sunan bir meslektir.

Mühendislik, bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği, üst düzey tecrübe gerektiren bir meslek olup bu münasebetle, meslekte geçirilen her bir yıl mühendislik binasına konan ek bir taş gibidir.

Günümüze kadar insanlığın karşılaştığı sorunları çözmekte ve geliştirmekte önemli bir rol oynayan mühendisliğin çok çeşitli kendi alt dalları vardır. Bunlar insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar olan; Yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık, tarım, beslenme gibi gıda, fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik, fen, uçak, gemi, otomabil, motor, iş makinaları gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş olan mühendisler, insanlığa hizmet etmektedir.

Bulundukları ortamın, yaşadıkları çevrenin, imarına, gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunan en kötü koşullarda bile ilkelerinden, değerlerinden taviz vermeyen tüm mühendislerimizin 5 Aralık Dünya Mühendisler günü kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.