BAŞKAN YAVUZ; “YETİM VE ÖKSÜZLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Beyazıd-i Bistami Vakfının düzenlediği Kermese katılarak destek olan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, burada yaptığı açıklamada; “Yüce dinimiz İslam ve Yüce Kitabı Kuran-ı Kerimde Cenab-ı Zül Celal’ın (c.c)En’âm suresi,152.Ayeti celilesin de; Dinimiz, yetimlerin gözetilmesini istemiş, onların mallarının haksız bir biçimde ellerinden alınmasını şiddetle yasaklamıştır. Kur’an-ı Kerimde, “Ergenlik çağına erişinceye dek yetimin malına onun iyiliği için olmadıkça dokunmayın” buyurmuştur. Ayrıca; Resulullah efendimiz de (S.A.V) Hadis-i Şeriflerinde; Yetimlerin ihtiyacına koşan, Allah yolunda savaşa giden askerlerle, gündüzün oruç tutup, geceyi ibadet ile geçiren gibidir.” Buyurmuşlardır.
Bu vesile iledir ki, Yetimlerimize ve öksüzlerimize sahip çıkıp, koruyup, kollamak, boynumuzun borcudur.
Öksüz ve yetimlerimize sahip çıkma adına, İlçemizin güzide vakıflarından biri olan Beyazıd-i Bistami Vakfına,böyle bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür eder,başarılı çalışmalarının devamını dilerim”dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM