Açık

BAŞKAN YAVUZ; “TÜRKİYE’DE HERKESİN KIRIKHAN HAVUCUNU TÜKETMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Havucun hasat döneminde Hatay ve Türkiye’ye Kırıkhan’dan önemli tavsiyelerde bulundu.

Başkan YAVUZ, Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Ak parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, İl Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Teşkilat üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Kodallı Mahallesinde Mehmet Teyfik İkizoğlu’nun Havuç fabrikasını ziyaret edip Havuç hasadı ile ilgili bilgi aldı.

Başkan YAVUZ ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; “ Şuan Dünyanın en güzel Havucunun yetiştiği memleketindeyiz.

Türkiye, Havuç üretiminin % 12’sini güzel Kırıkhan’ımızın topraklarından alıyor. Dünyada ki üretilen havuçlara baktığımız zaman lezzeti, dehası fevkalade güzel.

Özellikle Korona sürecinde bağışıklık sistemine çok büyük destek verdiği için; “TÜRKİYE’DE HERKESİN KIRIKHAN HAVUCUNU TÜKETMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM.”

Hasat dönemi çiftçilerimize hayırlı olsun. Rabbim bol ve bereketli kazançlar versin.” Dedi.

Başkan YAVUZ ile birlikte açıklama yapan Milletvekili Doç.Dr. Hüseyin YAYMAN, İlçe Başkanı Ömer Erdal ÇELİK, Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÇELİK ve İl Tarım Müdürü Ergün ÇOLAKOĞLU yaptıkları açıklamada Kırıkhan havucunun önemi, insan sağlığına faydaları ve çiftçilerimize verilen desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.