BAŞKAN YAVUZ “TÜM İSLAM ÂLEMİNİN REGAİB KANDİLİ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, mübarek Regaip Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

“18 Şubat 2021 Perşembe gününü 19 Şubat 2021 Cuma’ya bağlayan gece mübarek Regaip kandilini İslam âlemi olarak hep birlikte idrak edeceğiz” diyen Başkan Yavuz şunları söyledi;

“Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermiştir. Regaip; güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek, çok bağış ve bol ihsan anlamında olup kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir rahmet ve mağfiret gecesi olarak idrak edilmektedir.

Ramazan ayının ilk müjdecisi ve habercisi olan Regaip; Allah katında lütuf ve ihsanla dolu, Müslümanlar tarafından iyi değerlendirilmesi gereken mübarek gecelerimizden biridir.

Regaip gecesinde yapılan dualar, kılınan namazlar, tutulan oruçlar, verilen sadaka gibi yaptığımız ibadetlere Allah (c.c.) katında sayısız sevaplar verilir.

İhsan ve hayrın bol olduğu; Lütuf, rahmet ve mağfiret gecesi olarak idrak ettiğimiz, üç ayların başlangıcı olan Regaip kandilini ibadet ve dualarla idrak ederken; Avuçların semaya açıldığı, gözlerin Allah sevgisiyle yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı bu mübarek günü en güzel bir şekilde Rabbim bizlere nasip etsin inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanımızın savunması uğruna şehit olan askerlerimizin mekânları cennet, yaralı gazilerimize acil şifalar dileklerimle, tüm İslam âleminin mübarek Regaip Kandilini en içten duygularımla kutluyorum.” Dedi.