Açık

BAŞKAN YAVUZ; “TIP BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
“Sağlık, her insanın vazgeçemeyeceği temel bir haktır” diyen Başkan Yavuz yayınladığı mesajında Şunları söyledi.
“Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli unsurudur. Herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması toplum sağlığı açısından büyük bir önem taşımaktadır.
Kanun-i Sultan Süleyman; “Halk İçinde Muteber Bir Nesne Yok Devlet Gibi, Olmaya Devlet Cihan da Bir Nefes Sıhhat Gibi” sözüyle sağlığın insanlar için ne kadar önemli olduğunun altını özellikle çizmiştir. Hayattaki en önemli varlığımız olan sağlığımız için gece gündüz demeden emek veren Doktorlarımız ve Sağlık hizmeti yapan Tıp çalışanlarımız, insan sağlığının korunması, İnsanı yaşatmayı, insanın acısını azaltmayı ve dindirmeyi, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinmiş ve görevlerinin kutsallığını bilerek yapan kişilerdir.
Ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayretle çalışan, insanla uğraşıp insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, derdine derman olmayı mesleği olarak seçen sağlık personellerimize yardımcı olarak, onlara saygı ve sevgilerimizi gösterelim.
Mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefleridir. Sağlık çalışanlarımız günlük hayatlarında görevlerini yaparlarken çok büyük zorluklar yaşayabilmektedirler. Bu nedenle doktorluk ve sağlık mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş ve kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür. Her alanda olduğu gibi tıp yöntemleri, yeni geliştirilen modern yöntemlerle her geçen gün ilerleme göstermektedir. Bugün ülkemiz sağlık alanında çok önemli bir noktaya ulaşmıştır.
Bu önemli gün vesilesiyle Sağlıklı bir toplum olabilme ve halkımıza sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinen, sağlığın her alanında gece gündüz demeden her zorluğa katlanarak fedakârca çalışan ve halkımıza hizmet sunan tüm sağlık personellerimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim”
Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı