BAŞKAN YAVUZ; “MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 19 Kasım Pazartesi gecesini 20 Kasım Salı gününe bağlayan gece idrak edilecek olan mübarek Mevlid kandili münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“Hz. Muhammed insanlığa rahmet ve esenlik olarak gönderilmiştir. O da diğer insanlar gibi bir insan iken Allah, O’nu kutsal Kitap Kur’an-ı Kerim mesajlarını, birlik ve beraberlik, sevgi ve kardeşlik, barış ve hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma, insanın değeri, affedici olma, farklı din ve kültürlerle bir arada yaşama ve insanlar arasında hiçbir aidiyet farklılığı göstermeksizin Allah’ın emirlerini insanlara iletmek göreviyle şereflendirmiştir.” diyen Başkan Yavuz yayınladığı mesajında şunları söyledi;

“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen, Müslümanların öncüsü, Peygamberimiz Hz. Muhammed. (S.a.v)’in dünyaya geldiği ve duaların en çok kabul edildiği gün olan Mevlid kandilini 19 Kasım’ı 20 Kasım gününe bağlayan gecede idrak edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu tüm din kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz.

Bütün sevgilerin kaynağı Allah ve Peygamber sevgisidir. Hz. Muhammed (SAV), sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlar için örnek konumundadır. O’nun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır.

Hz. Peygamberimiz insanlığa kainatın yaratıcısı olan Allah’ı öğretti, huzurun, aile mutluluğunun, toplumsal uzlaşmanın, barışın ve birlikte yaşamanın yollarını gösterdi. Dünyamızı ayrı bir cennet, ahiretimizi ayrı bir cennet haline getirdi. Yüce Allah, ırk, dil, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin, sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti yeryüzünün halifesi Peygamber efendimiz (s.a.v)’e öğretmiştir. İnsanlık Alemi; Allah’a kulluk, bağlılık, itaat bilinciyle hayatı kavramayı, kâinata hikmetle bakmayı, bütün yaratılanlara şefkatle davranmayı, hakkın ve hakikatin yolunda olmayı, adaletten ayrılmamayı, fazileti ve her türlü dünyevi hırsın önünde tutmayı ondan öğrenmiştir.

Peygamber Efendimiz (sav) bir barış efendisidir. Müminler bütün zamanlarda hem emin olma, hem de emaneti taşıma bilincini, peygamberimizin yaşam örnekleri ve hadisleriyle kavramışlardır. Yüce Allah, insanlık tarihinin her döneminde insanları uyarmak onlara doğru yolu göstermek ve onlara rehberlik yapmak üzere yeryüzüne peygamberler göndermiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimizde Peygamberlerin sonuncusu, tamamlayıcısı, kıyamete kadar yol göstericisi ve tüm insanlığın rehber Peygamberidir. Sevgisi, güzel ahlakı, cömertliği, merhameti, şefkati, vefakârlığı, fedakârlığı ve adaleti ile tüm insanlığa örnekti. ‘’ Ben ne kralım nede sultan, kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum’’ sözleriyle insanlığa alçak gönüllülüğü öğretirken barışta ısrar eden ‘’ Kılıç yerine kalemi seçen’’ yönü günümüz insanlık dünyasına en güzel bir barış dersidir.

Peygamber efendimizi anmak ve onu anlamak amacıyla başlatılan Mevlid-i Nebi Haftası;  Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılmış ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek, her yıl farklı gündem ve konu ile doğum gününün miladi takvime göre 20 Nisan olarak kabul edildiği ve kutlandığı bir etkinlik haftasıdır. Bu yıl Hz. Peygamberimiz ve Gençlik ekseninde insanlığı yüceltmek için “Hz. Peygamberimiz ve Gençlik ” teması ile tüm yurtta hafta boyunca çeşitli etkinliklerle anlatılacaktır.

Hz. Peygamberimizi anarken bu mübarek gecede Allah’a layık bir kul ve peygamberimize layık bir mümin olma niyazında bulunup, ibadetlerimizi yaparak, yaşadığımız evren üzerinde yararlandığımız her türlü dünya nimetleri için Allah’a şükredip, Rabbimize bol bol dualar edip, günahlarımız için tövbe ve istiğfar etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün mümin ve inananların 19 Kasım gecesi idrak edeceğimiz Mevlid kandilini tebrik ediyor. Başta Ülkemiz ve İslam Dünyası olmak üzere tün insanlığın Peygamberimizin (s.a.v) yüce örnekliğinden nasiplenerek, feyz almasını Cenabı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı