BAŞKAN YAVUZ; “KURBAN SAKATATLARINI ÇÖPE ATIP YOL KENARINA BIRAKMAK, ALLAH’IN (c.c.) LÜTFUNU VE SEVABIDA ÇÖPE ATMAKTIR.”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Kurban kesimi sonrası sakatatların yol kenarlarına ve çöp konteynırlarına atılması ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan YAVUZ açıklamasında; “Değerli hemşerilerim. Kurban, Hz.İbrahim’in Allah’a (c.c.) sadakatinin büyük bir lütfu ve hediyesidir Müslüman âlemine. Bu lütuf ihsan edilmese idi belki bugün birçok İsmaillerimizi Kurban verecektik. Dolayısıyla Kurbanda büyük ec’r ve sevap vardır. Hangi birimiz İsmaillerimizi Kurban etseydik eğer sakatatlarını çöp konteynırlarına atar veya yol kenarlarına bırakırdık.

Kurban sakatatlarını yol kenarlarına bırakmak, çöp konteynırlarına atmak hem yüce yaratanımızın büyük ihsan ve lütfuna karşı saygısızlık olmaz mı? Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in Allah’a (c.c.) sadakatine saygısızlık olmaz mı?  Taş parçasını kesip Hz. İsmail’i kesmeyerek Allah’ın (c.c.) emrine itaat eden Bıçağa saygısızlık olmaz mı?

Ayrıca Kornavirüs salgınını yaşadığımız bu günlerde diğer insanların sağlıklarını, hayatlarını tehlikeye atarak kul hakkına girmiş oluruz. Kaldı ki Yüce Allah (c.c.); “ Kul hakkını affetmem” diye emir buyurmuşken.

Değerli hemşerilerim. Bu memleket hepimizin. Bugün bütün dünya virüs illeti sonrası bizlerin Milli ve manevi değerlerimizi, örf ve adetlerimizi, kuvvetli imanımızın vazgeçilmezi olan temizliğimizi örnek almaya başladı virüsten kurtulabilmek için.

Bir memleketin temizliği, insanlarının sağlığı sadece Belediyelerin temizliği ile değil, her daim olduğu gibi birlik ve beraberlikle, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörümüzle el ele gönül gönüle yapılırsa sonuca ulaşılır. Şimdiden anlayış ve hoş görünüz için teşekkür ederim.

Pandemi sürecinin başladığı ilk günden bugüne, Kurban Bayramı öncesinden ve Kurban Bayramında, siz değerli hemşerilerimizin sağlıklı ve hijyen ortamda nefes alabilmesi için gece- gündüz demeden temizlik çalışmalarını yapan Belediyemizin Temizlik işleri müdürlüğü ekiplerine ve Koronavirüsü ve Kurban Bayramı dolayısıyla tedbir çalışmaları yapan bütün birimlerimize teşekkür eder hayırlı Bayramlar dilerim.” Dedi.