BAŞKAN YAVUZ DEPREMLE İLGİLİ TEDBİRLER İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, son yaşanan Elazığ depremi sonrası Hatay’ın da risk bölgesi olarak açıklanmasının ardından olası depremle ilgili alınacak tedbirlerle ilgili seferberlik ilan etti.

Başkan Yavuz 30.01.2020 Perşembe günü makam odasında Belediye Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile toplantı yaptığı toplantıda; “Son yaşanan merkezi Elazığ Sivrice olan depremde maalesef 41 vatandaşımızı kaybettik. Binin üzerinde yaralı kardeşlerimiz oldu. Öncelikle depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan (c.c.) Rahmet kederli ailelerine ve yüce Milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. Rabbim Ülkemize ve Milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın.

Değerli arkadaşlar, bugün sadece ülkemizde değil Dünya’nın birçok ülkesinde depremler oluyor. Tabiri caizse Dünya sallanıyor.

Deprem uzmanlarımızın son dönemlerde ki açıklamalarında Hatay’ın da riskli bölgeler içinde olduğunu söylediler. Bu da şu demek oluyor Kırıkhan’da büyük risk altında.

Bu vesile ile Belediye olarak halkımızın güvenliğini sağlamak asli görevimizdir. Halkımızın güvenliği için deprem öncesi alınması gereken tedbirler ne ise elimizden gelenin fazlasını yapmamız lazım. Ayrıca deprem anında ve deprem sonrasında neler yapılacağı konusunda halkımızın bilinçlenmesi için gerekli bütün çalışmaları yapacağız. Yapılacak çalışmalarda bizlerle birlikte Devletimizin Kaymakamlık başta olmak üzere bütün kurumları ile koordineli çalışmalarımız olacaktır.

Şahsım olarak, ilçemizde de hissettiğimiz, merkezi Elazığ Sivrice olan deprem sırasında gece sabahlara kadar nöbet tutup, devriye gezip ayrıca, depremde mağdur olan vatandaşlarımız için belediye olarak başlatmış olduğumuz yardım kampanyamız süresince ve yardım tırımızın Elazığ’a ulaştıktan sonra bizzat mağdur vatandaşlarımıza teslimine kadar ki süreçte göstermiş olduğunuz olağan üstü gayret ve çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah (c.c.) Ülkemize, Milletimize hatta hiçbir ülkeye böyle felaketler yaşatmasın” dedi.

Yapılan toplantı sonrası birim müdürleri arasında görevlendirmeler yapılarak deprem öncesi alınması gereken tedbirler için gerekli çalışmalar başlatıldı.