BAŞKAN YAVUZ “BİR YETİME SEVGİYLE BAKMAK SEVGİNİN EN GÜZELİDİR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, “8 Mayıs Dünya Yetimler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Yüce Rabbimiz, yetimlere büyük önem vermiştir. O sebepledir ki, bizler yetimlerimize, öksüzlerimize, yılda bir gün değil her gün sahip çıkıp koruyup kollamalıyız vebu şuuru hiçbir zaman kaybetmemeliyiz.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

Dünyanın neresinde olursa olsun yetim olan çocukları bütün insanlığa özellikle Müslümanlara emanettir.  Biz Müslümanlar yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. “Dünya yetimler gününde insanlara yetimlerin durumunu anlatmak ve bir bilinç oluşturmak ümmet olarak en asil görevimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun, Yetimlere karşı sorumluluklarımızı yerine getirme hususunda hem Allah’ın nezdinde hem de vicdani açıdantoplum olarak hepimiz sorumluyuz.

Yetimlere sahip çıkmak; İslamiyet’in en çok üzerinde durduğu sosyal sorumluluklardan birisidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v ) bir Hadis-i Şeriflerinde; ‘’Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle Cennette yan yana bulunacağız ‘’ diyerek, yetimlere yardımcı olanlara yol göstermektedir.

Yetimler, Anne-Baba şefkat ve sevgisinden yoksun oldukları gibi toplumda en çok korunmaya, bakılıp, gözetilmeye, ilgiye, şefkate ve sevilmeye muhtaçtırlar. Bir yetimi kurtarmak, onu evlat edinip, koruyup kollamak, hayata atılmasını sağlayarak toplum içinde saygın bir konum kazandırmak ve ona sevgiyle bakmak sevgilerin en güzelidir Bütün çocuklar hiçbir ayrım yapılmaksızın birbirinden değerlidir, hiç birisi yalnız kalmasın, hiç biri mahzun olmasın.

Bizler toplum olarak asil bir milletiz. Her zaman mazlumların yanında olduğumuz gibi yetim ve öksüz çocuklarımızı da sahiplenerek, onların geleceğini aydınlatmak için elimizden gelen bütün gayretleri göstermeye devamedeceğiz. Yetimlerinhuzur bulması, dünyanın huzur bulması demektir. Yetimlerin horlanmadığı, sahipsiz bırakılmadığı, insani değerlerin yeniden zirve yaptığı bir dünya olması dileğiyle 8 Mayıs Dünya Yetimler Günü hayırlara vesile olsun.

Gelin hep birlikte öksüz ve yetimlerimizi sevindirelim, onlara sahip çıkmaya devam edelim. Ne mutlu yetiminbaşını okşayan, eğitimine yardımcı olanlara. Ne mutlu onların haklarını koruyup kollayan, şefkat elini uzatanlara.” Dedi.