BAŞKAN YAVUZ “AVRUPA KARATE ŞAMPİYONASINDA SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

31.07.2017
Önümüzdeki hafta içerisinde Karabük’te Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek olan Kırıkhan Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri, antrenör ve sporcuları Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’a ziyarette bulundular.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, misafirlerini Başkanlık makamında kabul etti. “Belediye Spor Kulübümüze ait iki sporcumuzun ve hocamızın Milli Takıma seçilmesinin onuru ve gururunu yaşıyoruz.” Diyen Başkan Yavuz şampiyona öncesi gençlerimize, sporcularımıza ve Kırıkhan’lı hemşerilerimize önemli mesajlar verdi.
“Kırıkhan artık kabına sığmayan başarıya susamış gençlerimizin spor yuvası haline geliyor” Diyen Başkan Yavuz yaptığı açıklamada;
“Tabi bu aşamaya gelmeden önce evveliyata bakmak lazım. İçimizdeki gençlerimizin sportif faaliyetlerden uzak olduğunu ve gençlerin sokaklardan, kahve köşelerinde ya da başka faydasız uğraşılarla zaman öldürdüğünü gözlemledik. İlçe kaymakamımızla birlikte bu eksikliği nasıl gideririz, gençlerimizi doğruya yönlendirme adına sportif faaliyetlere nasıl teşvik ederiz, çocuklarımızı zinde, bedeni ve fikri açıdan yarınlara nasıl hazırlarız diye düşünerek, Belediyemizdeki Başkan yardımcımızla, Müdürlerimizle, spora gönül vermiş hocalarımızla da baş başa vererek, Kırıkhan Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü kurduk. Futbol, Basketbol, Voleybol, Okçuluk, Karate gibi 11 Branşta ücretsiz spor kursları açtık. Halkımız’da bu faaliyetlere sessiz kalmayarak Branşlarında usta hocalarımıza çocuklarını emanet ettiler. Şu anda Spor Kulübümüz 2000 sporcuyla Hatay’ın sporcu yetiştirme merkezi haline gelme yolunda ilerlemektedir. Kırıkhan Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak Şu anki hedefimiz önümüzdeki yıl içerisinde daha fazla gence ve çocuklarımıza ulaşarak sporcu sayımızı 2000’lerden 5000’lere çıkarmaktır.
Biz bu işe başlarken çocuklarımızdan başarı istiyoruz, hedefimiz Türkiye Şampiyonaları değil Avrupa Şampiyonaları demiştik. Çocuklarımız da bizleri yanıltmadılar. Spor kulübümüz bünyesinde çalışan bu azimli, başarıya susamış çocuklarımız sadece yöresel ve Bölgesel karşılaşmalarda değil artık Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında başarı üstüne başarı kazanmaya başladılar. Türkiye’de yapılan yarışmalarda Sporcularımız 7 dalda dereceye girerek 3 tane Türkiye şampiyonluğu, 4 tane de Türkiye 3.lüğü alarak yüz akımız oldular. Bu kadar kısa bir süre içerisinde azimle, emekle yapılan mücadelelerin boşa gitmediğini görmek hepimizi sevindirmektedir.
Önümüzdeki hafta içerisinde Karabük’te yapılacak olan Avrupa Karate Şampiyonasında Kulübümüz bünyesinden Milli Takıma seçilen 2 sporcumuzun mücadeleden galibiyetlerle ayrılarak yine yüzümüzü güldürmelerini ve bizleri gururlandırmalarını bekliyoruz. Ben hocamdan, ekibinden ve sporcularımızdan yine başarı bekliyorum. Başarı bizim için sürpriz olmayacaktır. Onlara bu azimli çalışmaları ve başarıları için teşekkür ediyorum.
Başarı için Milli Takım hocalarımızdan Ali Çeltik, Kulüp Sportif Koordinatörümüz Sinan Ekiz, Kulüp Başkan yardımcımız Adnan Bilir, sporcularımız Emin Tavşan ve Ahmet Dede ile birlikte bütün Kırıkhan halkı olarak başarı için kenetlendik. Önümüzdeki haftayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Dualarımızla sizlerle birlikte olacağız. İnanıyorum ki gençlerimizin inançlı ve hırslı çalışmalarıyla bu başarıların devamı da gelecektir” Dedi.