BAŞKAN YAVUZ; “ABD’NİN TÜM KORKU VE ÇABASI, TÜRKİYE’NİN ÖNLENEMEYEN YÜKSELİŞİDİR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, ABD yönetiminin, S-400 hava savunma sistemi alması nedeniyle Türkiye’ye uygulamayı kararlaştırdığı CAATSA yaptırımları ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan YAVUZ açıklamasında; “Aslında herkes biliyor ki CAATSA yaptırımlarının arkasındaki esas neden S-400 meselesi değildir. Türkiye’nin önlenemeyen yükselişidir.

2000’li yılların başında milli savunma sanayimiz yüzde 80’e yakın oranda dışa bağımlıyken, günümüzde bu oran yüzde 30 seviyelerine düşmüştür. Yani yerlilik oranı yüzde 20 civarından yüzde 70’lere kadar yükselmiştir.

2002 yılında yalnızca 248 milyon dolar olan savunma ve havacılık ihracatı, 2019 yılında 2018 yılına göre yüzde 40,2 oranında artarak 3 milyar 68 milyon dolara ulaşmıştır. 2002 yılında 1 milyar dolar olan savunma ve havacılık cirosu, 2019 yılında 10 katın üzerinde büyüyerek 10,88 milyar dolar olmuştur.

2002 yılında yaklaşık 5,5 milyar dolar bütçeli savunma projeleri yürütülürken, geldiğimiz noktada yaklaşık 14 katlık bir artış ile 75 milyar dolarlık proje hacmine ulaşılmıştır. 2002 yılında yalnızca (yüksek dışa bağımlılık oranı ile) 66 savunma projesi yürütülmekte iken, 2020 yılına gelindiğinde yürütülen proje sayısı yaklaşık 11 kat artarak 700’lü rakamlara ulaşmıştır.”

2017’DEN BU YANA CAATSA KONUSUNDA HİÇBİR ÜLKEYE BU YAPTIRIM UYGULANMAMIŞTIR.

CATSA konusunda 2017 Yılından bugüne kadar hiçbir ülkeye bu yaptırımın uygulanmadığına dikkat çeken Başkan YAVUZ, sözlerine şöyle devam etti;

CATSA, İlk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır, bu nasıl bir müttefikliktir. Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da altını çizdiği gibi; “Bu karar ülkemize aleni bir saldırıdır.”

Ayrıca tüm Dünya şunu çok iyi anlamalı ki; “TÜRKİYE KİMDEN SİLAH ALIP ALMAYACAĞINI ONA BUNA SORACAK DEĞİLDİR. ABD İZİN VE ONAY MAKAMI HİÇ DEĞİLDİR.”

SÖZDE YAPTIRIM TEHDİTLERİNE KARŞI BİZİMDE ELİMİZ BOŞ DEĞİL

ABD şunu asla unutmasın ki; Geçen yıl Dünya Liderimiz; “Adana’daki İncirlik üssü ve Malatya’da konuşlu Kürecik radar üssünü gerekirse kapatırız.” Demişti.

Aziz Milletim, değerli hemşerilerim. Hamdolsun ki artık, ülkesi ve milleti için yola kefenini giyerek çıkan, cesur, eğilip bükülmeden dünyadaki zalimlere ve zulümlerine karşı dim dik ayakta durup dünyadaki mazlumların da umudu olan Dünya Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip ülkeyiz.

Eskisi gibi el pençe divan durup söz dinleyen eski Türkiye değil, sözü dinlenen bir liderle dünya ülkesi büyük Türkiye’yiz. Haçlı zihniyetinin ve maalesef içimizde ki işbirlikçilerinin çabaları boşadır. Yeter ki yüce Türk Milleti olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi koruyalım.

Dünya liderimizin kararlılığı, hükümetimizin dirayet ve hummalı çalışması, söz konusu Vatan olduğunda hiçbir çıkar gözetmeden Devletinin ve milletinin yanında duruş sergileyen Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisinin başta bilge lideri Sayın Dr.Devlet Bahçeli ve tüm teşkilatlarının birlikteliği, aziz milletimizin büyük güven, teveccühleri ve birlikteliği ile büyük Türkiye olduk ve olmaya da devam edeceğiz inşallah. Rabbim bizleri aziz milletimizin güven ve teveccühüne karşı utandırmasın.

RABBİM DÜNYA LİDERİMİZİ ÜLKEMİZİN, MİLLETİMİZİN VE BİZLERİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN.” Dedi.