Başkan Yavuz “30 Aralık Kudüs ve 1 Ocak 630 Mekke’nin Fethi Mübarek Olsun”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un 30 Aralık Kudüs ve 1 Ocak 630 Mekke’nin Fethi münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“Mekke, âlemlere rahmet olarak gönderilen, Peygamber Efendimiz (SAV)’in dünyaya teşrif buyurdukları, çocuk ve gençlik yıllarını geçirdiği, Nübüvvet kitabının hem ön sözünün, hem de son sözünün indirildiği, Hz. Adem ( Aleyhisselam )’dan itibaren, tevhit inancının merkezi ve Müslümanların kıblesi Kabe’nin bulunduğu kutlu bir şehirdir.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Mekke’nin Fethi, İslam tarihinin en önemli olaylarından biridir. Hz. Muhammed (SAV) Mekke’yi fethederek İslam’ın önündeki en büyük engellerden birini ortadan kaldırmış, İslam’ın Hz Muhammed’den sonra yayılıp kurumlaşmasında çok önemli bir rol oynamıştır.

Fetih çok geniş anlama sahip olup, fetih denince Allah yolunda başarı anlamını taşımaktadır ve bu başarının ilki 1 Ocak 630 Mekke’nin Fethidir.

Mekke’nin fethi ile yeni bir gün doğmuştur. Fetih bir güzelleştirme olayıdır. Bu gün yeryüzünün tarihi dahi değişti, yeryüzü zulümden kurtuldu. Efendimiz ( S.A.V ) Mekke’nin fethi tevhidin yeryüzüne kesin olarak yerleştirilmesi anlamındaki kıvılcımı olmuştur.

Mekke ve Kudüs’ün İslam ordusu tarafından fethedilmesi ile yeryüzünün tarihi değişmiş, insanlık içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuşmuştur. İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke ve Kudüs’ün Fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam’a açmıştır.

Peygamberler şehri olan Kudüs, Yahudiler ve Hristiyanlar için olduğu kadar, Müslümanlar içinde kutsal bir şehirdir. İsrail oğullarının tarihi ile özdeşleşen Kudüs, Hristiyanlar için Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesi ile sonuçlanan hayatının hatıralarını barındırırken, Müslümanların ilk kıblesi ve Hz. Muhammed’in (SAV) Miracının gerçekleştirdiği yer olmuştur. Kudüs aynı zamanda Müslümanlar için Mekke ve Medine’den sonra üçüncü önemli ve kutsal bir şehirdir.

Kudüs, Filistin’in başkenti ve tüm Müslümanların ortak davası, ortak mirasıdır. Kudüs ve Mekke’nin Fethi İslam Coğrafyasında büyük bir öneme sahip olmakla birlikte günümüzde dahi İslam’ın yayılıp şekillenmesinde büyük bir önem arz etmeye devam etmektedir. Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekke ve Kudüs’ün fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine, İslam âleminin birlik ve beraberliğinin sağlanmasına her zaman ihtiyaç vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Aralık Kudüs ve 1 Ocak 630 Mekke’nin Fethi İslam âlemine mübarek olsun. İslam’ın yayılması ve vatan savunması uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum”

Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı