Açık

BAŞKAN YAVUZ; “21 EKİM GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 21 Ekim Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Farklı görüşlerin seslendirilmesine İmkân tanıyan, toplumsal bilincin kamu yararına gözeten basın sektörünün, teknolojik, gelişmeler sayesinde özellikle son yıllarda çeşitlendiğini belirten Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Ülkemizde 21 Ekim, Gazeteciler Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Türkiye de ilk fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval, 21 Ekim 1860 tarihinde Agâh Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından çıkarılmıştır.
Gazetecilik mesleği 24 saat süren zor ve Fedakârlık isteyen bir meslektir. Bugün toplumu aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtturulmasında fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir.
Özgür tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek gruplarının başında gelmektedir. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak, kamuoyuna yaptıkları doğru haberlerle birlikte toplumun haber alma özgürlüğü yolunda büyük ve önemli görevler yapmaktadırlar.
Hatay ilimizde zaman mefhumu gözetmeksizin, Basın Yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak ülkemizdeki, bölgemizdeki ve ilimizdeki gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak, kamuyu yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören; İlimiz ve ilçelerimizin Kültürel Sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alarak emek harcayan, tüm kıymetli basın mensuplarımızın 21 Ekim Gazeteciler Gününü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı