Açık

BAŞKAN YAVUZ; “14 MAYIS DÜNYA ECZACILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 14 Mayıs Dünya Eczacılık günü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Başkan YAVUZ Mesajında; “ Sağlık hizmetinin en önemli ayaklarından biri olan eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar günü kutlu olsun.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de ilk eczacı sınıfının açıldığı 14 Mayıs 1839 tarihi esas alınarak “Eczacılık Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Eczacılarımız, ilaç dağıtım alanlarında kesintisiz 24 saat sağlık hizmeti veren, sağlık sorunlarına yardım için hep yanımızda olmuştur.

Özellikle bir yılı aşkın bir süredir yaşadığımız salgın illetinden bütün sağlık çalışanlarımızla birlikte eczacılarımız da can siperane bir şekilde sağlıklarını ve hayatlarını ortaya koyarak insanlığa hizmet etmiştir.

Bu vesile ile bütün sağlık çalışanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Ayrıca salgın illeti mücadelesinde hayatlarını kaybederek Şehit olan bütün sağlık çalışanlarımıza Allah’tan (c.c.) Rahmet, ailelerine, bütün sağlık camiamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Salgınla mücadele edip virüs illetine yakalanan sağlık çalışanlarımıza ve bütün hemşerilerime Rabbimden acil şifalar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatandaşların sağlık sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yardımcı olmak için çalışan eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Gününü bir keza daha kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” Dedi.