Başkan Engelliler ile Bir Araya Geldi

03.12.2014 Çarşamba Günü
Belediye başkanı Ayhan YAVUZ engelliler günü dolayısıyla ilçemizde bulunan Engelliler derneklerine birer birer ziyaret gerçekleştirdi.
Kırıkhan Engelliler Derneği ziyaretinde, dernek başkanı Mustafa KAYIŞKANAT ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Burada engelli vatandaşlarımızın engelliler gününü kutlayan başkan Ayhan YAVUZ, “Hepimiz potansiyel engelliyiz. Bu memleket toprağıyla ve insanıyla hepimizin. Sizleri ziyaretten dolayı çok memnuniyet duyuyorum, bundan sonra sizlerle sık sık bir araya gelmeye çalışacağım” dedi.
Bu hayata hepimiz sahip çıkacağız. Engelli kardeşlerim için proje hazırladık. Bu proje şuan bakanlıkta. Bu projeyi gerçekleştirirsek engelli kardeşlerimin sorunlarının çok önemli bölümünü çözmüş olacağız dedi.
Daha sonra, engelli vatandaşların sorunlarını ve istek projelerini dinledi.
Daha sonra Kırıkhan Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneklerini ziyaret etti.
Dernek başkanı Orhan GENÇ, dernek yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.
3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladı. Burada engelli vatandaşlarımızla bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinledi. Hoş sohbetlerde bulundu.

Bu iki dernekten çalışma, projeler ve raporlarını isteyen başkan Ayhan YAVUZ belediyedeki işlerinde zorluk çekmemeleri için merdivenleri çıkmadan işlerini yapacakları personel tahsis edeceğim dedi.
Belediye başkanı Ayhan YAVUZ basına 3 Aralık Dünya Engelliler günü ile ilgili mesaj yayınları.
Belediye başkanı Ayhan YAVUZ engellilerimizi sosyal yaşama ve topluma kazandırmak bizler için insanlık görevidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı problemlerin toplum olarak orta çaba gerektirdiği konulardır. Bunların sosyal ve iktisadi yaşama katılımları için devletimiz büyük gayretler göstermektedir.
Engellilik doğuştan ya da kaza veya uzun süreli hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı sonrasında oluşan bir durumdur.
“Bu engellilerimizi de eğitim, istihdam, sosyal, güvenlik ve toplumsal yaşama katılım gibi temel sorunları özürlü vatandaşlarımıza fırsat eşitliği sağlamalıyız” diyen başkan Ayhan YAVUZ.
Engellilerimiz sadece engellilerin ve ailelerin bireysel sorunlarını değil, sosyal boyutlarıyla hepimizin sorunudur. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar toplumumuzun gelişmişlik ve duyarlılık ölçüsü olmakla beraber, birlik insana verdiğimiz değerin yansımasıdır dedi.