Açık

BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACAN HATAY’DA

14.03.2015

Hatay Ak Parti İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu ‘’Mahalle Temsilcileri’’ toplantısı yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bölge Milletvekilleri Orhan Karasayar, H. Bayram Türkoğlu, Hatay Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Avukat İbrahim Karaömer ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti ilçe yöneticileri, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Ak Parti mahalle temsilcileri ve Kırıkhan mahalle temsilcileri, partililer ile mahalli basın katıldı. Toplantı İl Başkanı Ahmet Atıç’ın açılış konuşmasıyla başladı. İl Başkanı 7 Haziran seçiminin önemini belirterek ‘’bizlere, sizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bundan 7 Haziran’da zaferle çıkacağız’’ dedi. Bütün temsilcilere, parti yöneticilerimize başarılar diliyorum’’ dedi. Ak Parti Mahalle Temsilcileri toplantısına katılan Ali Babacan Ak Parti hükümeti olarak gerçekleştirdikleri icraatlardan bahsederek ‘’7 Haziran seçimlerinde teşkilatların üzerine büyük görev düşmektedir.’’ Dedi. Partililere seslenen Ali Babacan çözüm süreci hakkında kısa bilgi verdi. ‘’ Babacan, “Çözüm süreci demek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin etnik kökeni ne olursa olsun, mensup olduğu din ne olursa olsun herkesin özgürlüklerden doyasıya yararlanmasıdır. Yine devletin tüm vatandaşlarının yine etnik kökenine bakmadan aynı samimiyetle kucak açmasıdır.” dedi.

Halkın dışarıdan ülkenin huzur ortamını bozma girişiminde olanlara cevap vereceğini söyleyen Babacan, “Biz inanıyoruz ki dışarıdan kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın ülkemizin huzur ve güven ortamını kim bozmaya çalışırsa çalışsın, önce halkımız dimdik ayakta onlara karşı o duruşu sergiliyor.” dedi. Çevre coğrafyada yaşanan savaş ortamı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Babacan, “Birlik ve beraberlik olmayınca varlık içinde nasıl yokluk ve perişanlık yaşanıyor işte Irak örneğinde görüyoruz. Allah vermiş bize bunun hesabını sorar. ‘Siz birbirinizi yerken birbirinize karşı bu çekişmeye, savaşa giriyorsunuz da benim verdiğimi nimetlerin sonucundan hep beraber yararlanmıyorsunuz’ diye. Türkiye’nin kuzeyinde Rusya, Ukrayna savaş halinde Allah korusun ayrılıklara vurgu, ayrılıklar üzerinden, farklılıklar üzerinden siyaset, bir ülkeyi ne hale getiriyor. Yani başımızdaki coğrafyada maalesef bunlar yaşanıyor. Şuan Yemen bir kaos içerisinde. Libya ikiye bölünmüş durumda. Mısır’da askeri darbe ile işbaşına gelmiş bir hükümet var. İşte bu nedenle ülkemizin içinde bulunduğu huzur ortamını korumalıyız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

DSC_0074 DSC_0105 FormatFactoryDSC_0111