AYHAN YAVUZ PERFORMANSIYLA HATAY’IN GÜNDEMİNE DAMGA VURDU
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Doğuş Tv’de Bağımsız Denetçi- Mali Müşavir Cengiz Yıldız’ın moderatörlüğünde sunulan gündeme dair programında Kırıkhan’a yaptığı hizmetler, Hatay ve Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmeleriyle Hatay’ın gündemine oturup damgasını vurdu.
Cengiz Yıldız’ın programa Kırıkhan’da ki tarımla ilgili gelen soru üzerine Kırıkhan’da tarım alanın da Pamuk, Buğday ve Mısır üretimi haricinde Havuç, Kavun, Muz, Nektari, Kayısı ve Nar üretimlerinde de büyük bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Başkan Yavuz; Belediye olarak Kırıkhan İMC Mevkiinde bulunan 500 dönüm araziye sahip Devlet Üretme Çiftliğinde Ata tohum ( Anaç tohum) diye bilinen ve halk diliyle bizerlik diye adlandırılan tohumlardan kendi bölgemizde “TOHUM BANKACILIĞI” oluşturuyoruz.
Artık 12 ay üreten bir ilçeyiz. Muz seralarımızı geliştirerek 9000 ton üretim gerçekleştirdik. Nektari, Nar, Mercimek, nohut Türkiye’de ilk Kırıkhan’da yetişmektedir.
Havuç ’un patentini aldık. Kavun da coğrafi işaretimizi aldık. Çiftçilerimiz bu işi bilerek yapıyor.
Sporla alanında yapılan hizmetleri sorulan Başkan YAVUZ; Belediyespor kulübümüzü kurup 11 dalda 3000 gencimizi sporla buluşturduk. 2 Adet Kapalı spor salonu ve bir adet sosyal tesisi içerisinde spor salonu açtık. Karate dalında 3 Avrupa olmak üzere Avrasya şampiyonları ve çok sayıda Türkiye şampiyonları çıkartıp bu dalda 160 madalya ilçemize kazandırıldı ve 13 sporcumuz Milli sporcu olma hakkını kazandı. Hedefimiz 5000 gencimizi sporla buluşturmak ve Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarını da kısa zamanda çıkartmayı hedefliyoruz.
Pandemi ile mücadele konusunda sorulan soruya Başkan YAVUZ; Pandemi sürecinde çok profösyönel ekiple çalıştık. İlk etapta maske üretimi yapıp günlük 5 – 6 bin maske üretimi yaparak Kamu Kurum ve Kuruluşları ve vatandaşlarımızla paylaştık.
Dünyada en ucuz dezenfektan üretimini 100 tonun üzerinde biz yaptık ve hatta ihtiyacı olan kardeş belediyelere de dezenfektan gönderdik.
Hurdacılar sitemizi şehir dışına taşıdık. Çocuk Köyü projemizi hayata geçirdik. Araç Muayene istasyonunu ilçemize kazandırdık. Modern semt pazarı inşaatımız devam ediyor 3 ay içerisinde hizmete sunmayı hedefliyoruz. Galericiler sitesi inşaatı devam ediyor. Kısa sürede hizmete sunacağız. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz ve OSB’nin, 25 iş makinemizle gece- gündüz demeden çalışarak alt yapısını Belediye olarak biz yapıyoruz. % 35’i bitti. 52 Parselin olduğu 1000 dönüm arazi üzerine kurulacak olan bir OSB. 2021 Yılının Mayıs, Haziran aylarında bitirmeyi hedefliyoruz. Ve Kırıkhan’ın işsizlik sorununu çözmüş olacağız. Daha burada sayamadığımız 100’ün üzerinde hizmeti hizmete sunduk.
“BÜYÜKŞEHİR KENDİ GÖREVİNİ YAPSIN. BİZ BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ.!”
Hatay Büyükşehir Belediyesinin büyük bütçeye sahip olduğunu ancak bu bütçelere rağmen hizmet anlamında hiçbir şey yapmamıştır. 21. Yüzyılda Hatay içme suyu bulamadı. 21. Yüzyılda Hatay halkı çukur yollardan geçmek zorunda kalıyor.
Kırıkhan Belediyesi olarak kısıtlı imkânlara rağmen, Büyükşehir Belediyesinde olmayan saatte 220 ton üretim yapan asfalt şantiyemizi kurduk. Bir günde 1000 – 1250 metre kare üretim yapan Kilit taşı tesisimizi kurduk. 2. Gurup Maden Ocağımızı kurduk.
Kırıkhan’da mahallelerimize 330 Km. Asfalt yaptık. 1 Milyon 850 bin metre kare Kilit Taşı döşedik.
Hatta Büyükşehir Belediyesinin yetki alanları içerisinde olan köylerimizin yollarını da ayrım yapmadan bizler yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.
HATSU tarafından 257 Km. İçme suyu şebekesi yenilenecek AB Fonlarından İller Bankasının İhale yapmasıyla birlikte 25 Milyon Euro hibe desteği çıkarttık. HATSU ve Büyükşehir cebinden tek kuruş ödemeyecek.
Kırıkhan’lı hemşerilerimden özür diliyorum. İçme suyu şebekelerinin değişimi dolayısıyla yeni yollarımızı yapamıyoruz. Doğalgaz çalışmalarımız devam ediyor. 12 Bin hane Doğalgaz kullanıyor. Atatürk ve Kanatlı caddelerinde bağlantı çalışmaları yapılacak. İçme suyu şebekesi değişimi sonrası beklemeden kapatıp hemen yolları yapacağız. Aksa gazın bitirdiği yolları yaptık.
İçme suyu şebekesi ile ilgili müttehitlerle görüştük. Bir caddeye boruyu döşeyip ev bağlantılarını yapacaksın dedik. Ama müteahhitler sözünde durmadı. Biraz daha devam ederler ise tavrımızı net koyacağız. Gerekirse göğsümüzü gere gere biz yapacağız.
Büyükşehir 169 Milyon borçlanma yetkisi istedi. Cumhur İttifakı olarak bu az gelir dedik. 15 Milyon arttırıp 185 Milyona ve Antakya’da Ayakkabıcılar sitesi için de 15 Milyon olmak üzere toplamda 200 Milyon borçlanma yetkisi verdik. Bunların haricinde Hatay’a hizmet noktasında her zaman desteğimizi verdik.
Bütün bu desteklerimize rağmen Büyükşehir hantal yapı içerisinde ve derdim yok anlayışı içerisinde.
Ama Bütün Hatay halkı görüyor. Cumhur ittifakı olarak bizim Hatay sevdamız ve Hatay’a hizmet derdimiz var. Derman arayacağız. Bizim için ayrı, gayrı yok.
EXPO 2021’i Vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. Hatay olarak hizmet bekliyoruz.” Dedi.
Başkan YAVUZ’UN programda ayrıca Ülke, Dünya ve özellikle Hatay ile ilgili konular üzerinde ki hâkimiyeti Hatay’ın gündemine damga vurdu.