Hafif Yağmurlu

AYHAN YAVUZ; “MÜZELER HAFTASI, KÜLTÜR MİRASIMIZIN KORUNMASI VE MÜZECİLİĞİN TANITILMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT NİTELİĞİ TAŞIMAKTADIR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan YAVUZ mesajında; “Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından 1977 yılında Uluslararası Müzeler Günü olarak kabul edilen 18 Mayıs, UNESCO tarafından da tüm dünyada Müzeler Günü ilan edilmiştir.

Ülkemizde de 1982 yılından itibaren 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz Müzeler Haftası, kültür mirasımızın korunması ve müzeciliğin tanıtılması açısından önemli bir fırsat niteliği taşımaktadır. Binlerce yıllık medeniyetlerin birbirinden değerli eserlerini ve yaşam şekillerini bizlere canlı bir şeklide sunarak geçmişin ruhunu bugüne taşıyan müzeler, eğitim ve öğretim konusunda da önemli bir yere sahiptirler.

Konuyla ilgili Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Bir Vatanın Sahibi Olmanın Yolu, O Topraklarda Yaşamış Tarihi Olayları Bilmek, Doğmuş Uygarlıkları Tanımak, Sahip Olmaktan Geçer” Sözüyle de müzelerin büyük önem taşıdığını göstermiştir.

Tarih ve kültür mirasımızın korunması görevini başarıyla üstlenen müzelerimizde görev yapan tüm çalışanların 18 – 24 Mayıs müzeler haftasını kutlar çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.