Açık

ALMANYA BAYREUTH’TA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ DAN KIRIKHAN’LI ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ANLAMLI YARDIM

ALMANYA NURNBERG-BAYREUTH’TA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ VE ALMAN YARDIM KURULUŞUNDAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ANLAMLI YARDIM
23.07.2017

Alman Yardım Kuruluşu ile Nurnberg-Bayreuth’ta yaşayan Türk asıllı vatandaşlarımızdan engelli vatandaşlarımıza anlamlı bir destek geldi.

Almanya’nın Nurnberg-Bayreuth şehrinde yaşayan Türk asıllı vatandaşlarımız ile Almanya Engelli ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu ve Kırıkhan Belediyesinin yaptıkları ortak proje kapsamında Hatay-Kırıkhan’da yaşayan engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı.

Almanya Engelli ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade ve Başkan Yardımcısı Kırıkhan’lı hemşerimiz Kadir Uran ile yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Kırıkhan’da yaşayan engelli ve ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Nurnberg-Bayreuth’ta yaşayan Türk asıllı vatandaşlarımızdan toplanan engelli araçları, giysiler ve yardım malzemeleri ile Alman Yardım Kuruluşundan alınan hasta yatakları, Almanya Engelli ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu ve Kırıkhan Belediyesinin destekleriyle kurulan Kırıkhan Sevgi Mağazası depolarına bugün ulaştı.

İlçemize gelen tırdaki yardım malzemeleri Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Başkan Yardımcısı Uğur Polat ile Kırıkhan Belediyesi Birim Müdürleri tarafından teslim alınarak muhafaza edilmek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere “Kırıkhan Belediyesi, El Ele Avrupa Engellilere ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Sevgi Mağazası” depolarına boşaltıldı.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada;
“Türk İnsanı yüzyıllar boyunca her zaman mazlumun ve ezilenin yanında olmuş ve olmaya de devam etmektedir. Almanya Engelli ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade ve Başkan Yardımcısı Kırıkhan’lı hemşerimiz Kadir Uran ile yönetim Kurulu Üyeleri, Alman’yanın Nurnberg-Bayreuth şehrinde yaşayan yardımsever Türk vatandaşlarımız ile bir araya gelerek, İnsanlık adına çok güzel bir dayanışma ve yardımseverliğe imza atmışlardır.

Nurnberg, Bayreuth’da yaşayan Türk vatandaşlarımız, Türk insanının yardımseverliğini bir kez daha ortaya koyarak ilçemize binlerce km uzak yabancı bir şehirden birlik, beraberlik, dayanışma örneği ortaya koyarak Kırıkhan’daki engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engelleri kaldırma ve ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmak adına yardımlar toplayarak bir tır dolusu yardım malzemelerini ilçemize ulaştırmışlardır.

İlçemize gelen yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Almanya Engelli ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu ile Kırıkhan Belediyesinin ortak çalışmaları sonucu kurduğumuz “Kırıkhan Belediyesi, El Ele Avrupa Engellilere ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Sevgi Mağazası” depolarımıza kaldırıldı.
Bu yardımların toplanarak ilçemize ulaştırılmasında emeği geçen başta Almanya Engelli ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade ve Başkan Yardımcısı Kırıkhan’lı hemşerimiz Kadir Uran ile Konfederasyon yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere Bayreuth’ta yaşayan tüm yardımsever Türk Vatandaşlarımıza, Alman vatandaşlarıyla birlikte diğer yardım kuruluşlarına bu duyarlı davranışlarından dolayı ilçem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Dayanışma ve yardımlarının daim olması temennisiyle başarılı çalışmalarının da devamını diliyorum” dedi.

Almanya Engelli ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kırıkhan’lı hemşerimiz Kadir Uran ise yaptığı açıklamada;
“Kırıkhan benim doğup, büyüdüğüm ve benim hayatımda özel bir yeri olan bir şehir. Kendi İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza bir nebze de olsa yardımda bulunabilmek adına, onları sevindirebilmek adına Konfederasyonumuz aracılığıyla, Genel Başkanımız Cengiz Hocazadenin de büyük çabaları sonucunda Bayreuth’taki Türk vatandaşlarımız ile bir araya gelerek ve Alman Yardım kuruluşlarıyla da işbirliği yaparak Kırıkhan’daki engelli ve ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz için yardım malzemeleri toplayarak ilçemize ulaştırdık.

Topladığımız malzemeler umarız ki birilerinin işine yarar ve onları sevindirir. Onlar için yaşama sevinci oluşturur. Yardım çalışmalarımız her geçen gün artarak devam etmektedir. İnşallah çok büyük aksilikler olmaz ise topladığımız yardımları 6 ayda bir ilçemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Yardımların ilçemize ve hemşerilerimize ulaştırılmasında, Konfederasyonumuz ile Kırıkhan Belediyesinin ortaklaşa yaptıkları çalışmaları sonucu Sevgi Mağazasının ve depolarının kurulmasında bizlere her türlü desteğini esirgemeyen Kırıkhan Belediye Başkanımız sayın Ayhan Yavuz ve Başkan Yardımcımız Uğur Polat ile Belediye birim müdürlerimize ve tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.