Açık

AKPARTİ HATAY İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler 24 Haziran seçimleri sonrasında basına açıklamalarda bulundular.

Başkan Güler Hatay İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamada şunları söyledi;

“Kıymetli Basın Mensupları, çok kıymetli Teşkilat mensubu arkadaşlarımız;

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri huzur, barış ve güven  ortamında gerçekleşmiş,
kazanan Demokrasi olmuştur,
kazanan Millet olmuştur,
kazanan Milli İrade olmuştur.

Cumhur İttifakının adayı olan Sayın Cumhurbaşkanımız ilk turda tartışmasız bir sonuçla Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ak Partimiz de diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimi de birinci parti olarak kazanmıştır.

Hatay’ımızda ise yine Cumhur İttifakının adayı Sayın Cumhurbaşkanımız açık ara birinci olmuş ve Cumhur İttifakı ise yüzde 50 den fazla oy almıştır.

Malumunuz olduğu üzere; Türkiye’de olduğu gibi Yurtdışında yaşayan seçmenlerimiz de bu seçimde oylarını kullanmışlardır. Siyasi Partiler, oylarhesaplanırken yurtiçindeki seçmenlerin oyları toplandıktan sonra yurtdışında kullanılan oyların da illere göre dağılımı sonucunda ortaya çıkan toplam oy miktarı ve oy oranıyla seçimi tamamlarlar.

Hatay’ımızda da ilimizde kullanılan oylara yurtdışında yaşayan seçmenlerimizin il nisabına göre oylarının Hatay toplam oy sayısına eklenmesiyle toplam tablo ortaya çıkmıştır.

Hatay da AK parti yurtdışı oylarından 14391 oy almıştır. Yurtdışı oylar ile birçok ilde vekil dağılımlarında değişiklik olmuştur.

Örneğin, Mersinde MHP yurtdışı oylar ile 1 milletvekili artırmıştır.

CHP, İstanbul Çanakkale Burdur ve Osmaniye de birer vekil artırmıştır.

AK Parti Aydın Hatay  Kars Elazığ ve Hakkari de birer vekil artmıştır.

Ortaya çıkan bu tablo hepinizin bilgisi dâhilindedir.

Siyasi Partiler, İlçe İl ve Ülke bazında ortaya çıkan oy tablosuna yasal olarak itiraz haklarına sahiptirler.

Bu bağlamda bizler AK Parti Hatay İl Başkanlığı olarak maddi hata, toplama hatası, sandık sonuç tutanakları ile birleştirme tutanakları arasındaki farkları inceleyip birkaç ilçemizde sandık bazında talebimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarımızın da bu yöndeki itirazlarını gerçekleştirdiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Milli İradenin ve seçmen tercihlerinin Hatay’ımızda tam ve kâmil manada ortaya çıkabilmesi için yapılan tüm itirazların dikkatle inceleneceğine inanıyoruz.

AK Parti olarak, Ülkemizin bugüne kadar karşı karşıya bulunduğu tüm badireleri atlatması hususunda birlikte aynı Milli ve Yerli duruşu sergilediğimiz ve özellikle 15 Temmuz hain FETÖ Darbe girişiminden sonra Yenikapı ruhu ile mayalayıp Cumhur İttifakı ile taçlandırdığımız duruşu,  değil bir Milletvekilliği, İktidardan bile daha fazla önemsiyor ve bu kardeşlik ikliminin üzerine titrediğimizi beyan ediyoruz.

MHP’li kardeşlerimiz ve BBP’li kardeşlerimiz bilsinler ki; AK Parti’nin duruşu Cumhur İttifakını oluşturan ruhun emrinde olmaktır. Bu manada Cumhur İttifakı olarak, Hatay’da çıkarmış olduğumuz 6 Milletvekilliğinin Cumhur ittifakını oluşturan partiler arasındaki dağılımı bizim için tali bir konudur.

Asıl olan Cumhur İttifakının Hatay’daki tartışmasız galibiyetinin mutluluğunu yaşamaktır. İttifak ortakları dışında oluşturulmaya çalışılan algıya itibar edilmemesi oldukça önemlidir.

Bizim için sandıktan çıkan sonucun kimyası, matematiğinden önemlidir. Bu kimya milletimizin ta kendisi ve Cumhur İttifakının Ruh Köküdür.

Türkiye, demokrasinin tecelli etmesi konusunda, seçim güvenliğinin en iyi tesis edildiği ülkedir.

Seçmen iradesinin ve tercihlerinin sandığa yansıdığı şekliyle ortaya çıkması ve açıklanması hususunda Milletimiz müsterih olsun.

AK Parti olarak kurulduğumuz günden itibaren Milli İradenin tam anlamıyla tecelli etmesi için gayret gösteren ve bu bağlamda Hakkın ve Adaletin tesis edilebilmesi yönünde emek sarf eden bir Parti olarak; Siyasi Partilerin yaptıkları ve yapacakları tüm itirazların hakkaniyetli bir şekilde sonuçlandırılmasının takipçisi, destekçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildirir, katılımınızdan ötürü basın mensupları başta olmak üzere hepinize şükranlarımı sunarım.

26.06.2018

İbrahim Güler