23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 98.YIL DÖNÜMÜ KIRIKHAN’DA TÖRENLERLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırıkhan’da coşkuyla kutlandı.
Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama töreni saat 09:00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.
Törene; İlçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İlçe Garnizon Komutanı P.Yrb.Süleyman Erdemir, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Cahit Ayazhan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Daire Müdürleri, Basın Mensupları, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri ve idarecileri, değerli Velilerimiz, öğrencilerimiz ve ilçe halkı katıldı.
Çelenk sunumuyla birlikte tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile günün ilk töreni sona erdi.
Günün ikinci programında 408 Evler ilköğretim okulu öğrencileri Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’u makamında ziyaret etti. Başkan Yavuz temsili olarak makam koltuğunu Ahmet Sami Benzer isimli öğrenciye devretti.
Temsili Belediye Başkanı Ahmet Sami Benzer, Temsili kaymakam 75. Yıl İlkokulu Öğrencisi Elif Naz ZORTUK ile yaptığı telefon görüşmesinde okullarına güvenlik kamerası takılması yönünde taleplerini iletti.
Ziyarette açıklama yapan Başkan Yavuz; “Çocuklarımız ülkemizin ve bizlerin geleceğinin teminatıdır. Bu bağlamda çocuklarımıza sahip çıkıp her daim yanında olmak boynumuzun borcudur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramının 98. Yıl dönümü ülkemize, ilimize, ilçemize ve bütün öğrencilerimize kutlu olsun” dedi.
Burada ki ziyaretin sona ermesinin ardından kutlama töreni saat 10.00’ da Şehit Ahmet Saylak ilkokulunda devam etti.
Burada ki törende saygı duruşu ve İstiklal okul İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törene Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon komutanı Piyade Yarbay Süleyman Erdemir, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Cahit Ayazhan, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri, Ak parti ve Mhp ilçe başkanları, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Programda açılış konuşması yapan okul müdürü Emrullah Şahin; “ Biz büyüklerin göğsünün kabardığı, bayram heyecanı yaşayan miniklerimizin yüreğinin taştığı bugün de, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün Dünya’da kabul görmüş dehasının yanı sıra Yüce meclisimize emanet edebilecek emin ellere emanet etme öngörüsü ile bugünü ve yarını nasıl garantiye aldığını da görüyoruz.
Sizler bizlerin yüreğine serpilmiş insanlarısınız. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” dedi.
Emrullah Şahin’in konuşmasının ardından Kırıkhan’da ki muhtelif okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzikli gösteriler yapılıp şiirler okundu.
Yapılan gösteriler ve okunan şiirlerini ardından, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir okuma, şiir yazma ve resim yapma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı okul öğretmenleri öğrencileri ilçe Kaymakamı belediye başkanı ve protokolün katılımıyla halay çekilerek son buldu.