Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28 °C
Hafif Yağmurlu

AYHAN YAVUZ ŞEHİT GAZİ ENGELLİ VE YETİMLER ONURUNA YEMEK VERDİ

AYHAN YAVUZ ŞEHİT GAZİ ENGELLİ VE YETİMLER ONURUNA YEMEK VERDİ

Dünya yetimler günü dolayısıyla ülke genelinde 832 noktada iftar programı düzenlendi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz bu vesileyle Kırıkhan da bulunan Yetim aileler, Şehit ve Gazi aileler ile birlikte Engelli vatandaşlarımızla iftar yemeğinde bir araya geldi.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz yaptığı açıklamada kimsesizlerin yanında olan onları sahipsiz bırakmayan bir anlayışın yanında olduklarını, amaçlarının yetim ve öksüz kalanlara yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğunu belirterek Şunu bilmeliyiz ki başta yetimler olmak üzere kimsesiz yoksul bütün çocuklar toplumumuzun bir parçasıdır, bu yavrularımıza ve vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız vardır, sorumluluklarımızın bilincinde olmalı ve bu konuda duyarlı davranmalıyız.
Yüce dinimiz İslam Allah’ın insanlar için seçtiği en son en mükemmel dindir. Dinimizin en önemli özelliği bütün insanlığı iyiliğe, güzelliğe, hakka, adalete barışa ve kardeşliğe çağırmasıdır. İslam dininde; birlikte yaşama kültürü toplumsal barış ve huzurun tesisi, yardımlaşma ve dayanışma gibi konularda çok önemli bir anlayışı ortaya koymaktadır. Nitekim toplum içinde en fazla şefkat ve merhamet gösterilmesi gerekenler de bir kanadı kırık olan yetim, öksüz veya bakıma muhtaç kimsesizlerdir.
Cenabı Allah Yetimlerle ilgili Ayetinde Şöyle buyurmuştur ‘’Yetim malı yemek ne kadar kötü ve de büyük günah ise onları korumakta o derece sevaptır ve hayırlı bir iştir diye buyurmuştur.
İftar sonrası ise yetim çocuklar onuruna Kırıkhan Belediyesi tarafından belediye önünde Ramazan Etkinlikleri yedincisi düzenlendi. Çocuklar İçinde renkli ve Çok eğlenceli programlar izleyenleri geleneksel gösteri sanatlarından orta oyunu Meddah, karagöz ve Hacivat gösterileri, Tiyatro, Animasyon İle diğer Ramazanlardan farklı bir heyecan Yaşadılar Ramazan Etkinliğine Çocuk ve Halkın İlgisi Yoğun oldu.

1 DSC_0173 DSC_0200 DSC_0208 DSC_0446

Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06