Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28 °C
Açık

AK PARTİLİLER HATAY’DA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER

AK PARTİLİLER HATAY’DA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER

AK PARTİLİLER HATAY’DA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER
10.06.2017
Ak partililer Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler.
Antakya Serinyol Orman Fidanlığında düzenlenen “Gönlümüz Bir Soframız bir” temalı Geleneksel İftar programında ezanın okunmasıyla birlikte orucunu açan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal partililere hitaben yaptığı konuşmada Referandum sonrasında bazı değerlendirmelerde bulundu. 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte artık koalisyonlardan, istikrarsızlıktan neye benzediği belli olmayan mevcut sistemin sorunlarından kurtulduklarını söyleyen Ünal, “Bugün bir kez daha görüyoruz ki bu yaşadığımız bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan sıkıntıların aşılması için toplumların ihtiyaç duyduğu en önemli avantaj nedir derseniz, tek bir şey söylerim. Güçlü bir lider. Önümüzdeki süreçte güçlü liderleri olan toplumlar sorunları daha kısa sürede çözecekler. Biz 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte artık koalisyonlardan istikrarsızlıktan neye benzediği belli olmayan mevcut sistemin sorunlarından kurtuluyoruz. 16 Nisan’dan sonra hemen Hakimler Savcılar Kuruluyla ilgili TBMM seçimlerini yaptı. Cumhurbaşkanımız tekrar aşkım, sevdam dediği partisine geri döndü, siyasette taşlar yerine oturdu. Şimdi ana muhalefet partisi diyor ki, ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı.’ Tarafsızlık hukuki bir meseledir ve tarafsız olması gereken statüdür. 2007 yılında yapılan halk oylamasıyla cumhurbaşkanını halkın seçeceğine karar verdiğiniz andan itibaren Cumhurbaşkanı siyaset kurumu aracılığıyla seçilecek. Siyasetin kötü bir şey olduğunu kim söyledi? Yıllarca bu ülkede millet iradesinden korktukları için siyaseti kötü ve bulaşık bir şey gibi gösterdiler. Oysa siyaset bu milletin iradesinin devlete yansımasının aracı kurumudur. Siyaset olmazsa devletle ilgili kararları kim verecek, devleti kim yönetecek, millet yönetecek, milletin seçtiği yönetecek. Bu konuda bir itirazı olan var mı, o halde Cumhurbaşkanını millet seçecek dedik ve millet seçti. Artık bundan sonra milletin seçtiği cumhurbaşkanıyla, milletin adamıyla Türkiye’nin yolu ve önü daha da açık. Türkiye’de bir muhalefet var, bu muhalefet milletin yararına olan milletin çıkarına olan, milletin hassasiyeti olan her konuda muhalefet ediyor” dedi.
AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç tarafından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a tablo ve sandık hediye edildi.
Kırıkhan Belediyesinin hazırladığı hareketli Osmanlı Köyü maketleri ise davetliler tarafından büyük beğeni aldı.
Geleneksel İftar Yemeğine; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Hüseyin Yayman, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Haci Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Adem Yeşildal ve Fevzi Şanverdi, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, İlçe Başkanları ve ilçe yönetimleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimleri, Basın mensupları, Partililer, vatandaşlarımız katıldılar.

Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06