YAVUZ; “ELİNDE 30 MİLYON MASUM KANI OLANLARIN SOYKIRIMDAN BAHSETMEYE HAKKI YOKTUR. BU KARAR GAYRİ MEŞRUDUR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ABD Başkanı Joe Biden’ın, 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları “soykırım” olarak tanımlaması ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan YAVUZ açıklamasında; “ Aziz Milletim. Değerli Hemşerilerim. İlk defa Amerikan başkanı geleneksel ABD politikasının dışına çıkarak böyle bir tavır aldı. Kuşkusuz hiçbir hukuki dayanağı yok. Tamamen Ermeni lobisine verilmiş sözlerin gereği olarak ortaya çıkmış meseledir.

Dikkat çekici konulardan bir tanesi de Amerikan başkanı, İstanbul’dan “Konstantinapolis” olarak bahsetmesi Türk düşmanlığının açık göstergesidir.

Tarihi Şan ve Şerefle dolu aziz Milletimize, atalarımıza çamur atmaya kalkan Amerika önce kendi karanlık tarihine bir bakmalıdır.

Amerika tarihine baktığımız zaman; “ Vietnam’da 4 Milyon, Kore’de 3 Milyon, Kamboçya ve Laos’ta 1 Milyon, Afganistan’da 1,5 Milyon, Irak’ta 1 Milyon, Hiroşima ve Nagazaki’de 350 Bin ve ayrıca 15 Milyon Kızıldereli katliamları, Suriye’de, Filistin’de yine milyonlarca masum insan katliamı yapılmıştır. Bu vahşi katliamlar yapılırken, çocuk, kadın, yaşlı insan ayrımı yapılmamıştır.

Bütün bunlara baktığımız zaman; “Eğer tarih bir yargılama alanı olsaydı, biz değil, bizi suçlayanlar defalarca mahkûm olurdu.

OYUN BÜYÜK.! “DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE VE LİDERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ.

Aziz Milletim. Değerli hemşerilerim. Ülkemiz üzerinde oynanan oyun büyük. 100 yıl önce Türkiye’yi üçe bölen harita çizenler bugün tarih boyunca olmadığı kadar ülkemizi yok etmek için düğmeye basmışlardır.

Yunanistan’a asker yığan Amerika, Kafkaslar’da, Ege’de, Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de, Suriye’de, Libya’da, Kuzey Irak’ta ülkemizin elde ettiği başarıları ve her alanda büyüyen Türkiye’yi hazmedememiştir.

Ülkemizi parçalayıp yok etmek isteyen sadece Amerika ile sınırlı değildir. Haçlı zihniyetinin tamamı Amerika ile aynı idealleri taşımaktadır. Bunu Millet olarak hep birlikte yaşayıp görmekteyiz.

Ama Hamdolsun ki bugün Ülkesi ve Milleti için kefenini giyip yola çıkan Dünya Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi zalime karşı mazlumun yanında olan ve eğilip, bükülmeden dim dik ayakta duran bir lidere ve beraberinde hiçbir siyasi ikbal beklemeden Ülke bekasına sahip çıkan Bilge Lider Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyle birlikte Cumhur ittifakımız var.

Tarihi şanla, şerefle, zaferle dolu aziz Milletimiz, tarih boyunca birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olduğu sürece değil 7 düvel 70 düvel üstümüze gelse bizi yok etmeye muktedir olamayacaktır.

Bütün bu sebeplerden dolayıdır ki; “DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE VE LİDERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ.”

Rabbim birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Ülkemizi yok etmek isteyenlere fırsat vermesin.” Dedi.