TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN DOĞALGAZ KIRIKHAN’DA

KIRIKHAN’DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA CUMHURİYET MAHALLESİNDE BAŞLANDI

16.05.2017
Başkan Yavuz’un gayretli çalışmaları bir bir bir sonuç vermeye devam ediyor. 7 Kasım’da temel atma çalışmasıyla başlayan ve Reyhanlı yol kavşağına kadar gelen doğalgaz borusu döşeme çalışmaları bir süredir plan proje ve kazılacak yerlerin belirlenmesi için yapılan teknik çalışmalar nedeniyle duraklamıştı.
Başkan Yavuz’un Aksagaz yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucu ilçemizdeki doğalgaz boru döşeme çalışmalarına bugün itibarıyla Cumhuriyet mahallesinde yapılan kazılarla “Ya Allah Bismillah” denilerek yeniden başlandı.

Aksagaz şirketi 2017 yılı sonuna kadar ilçemize gaz bağlanması ve kullanıma açılması için boru döşeme çalışmalarını hızlandırarak devam edecek. İlçe merkezinde yaklaşık 59 km doğalgaz borusunun toprakla buluşması hedefleniyor.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada;
“Bugün hamdolsun ilce merkezimizde evlatlarımız için şehrimizin geleceği için doğalgazın şehir içi şebeke borularının döşeme işlemlerine Cumhuriyet mahallesinde başlandı. Kırıkhan’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yılki programda yaklaşık 59 km kazı çalışması yapılması hedefleniyor. İnşallah İlçemizin birkaç mahallesi bu sene içerisinde doğal gazdan faydalanacak. Bizler Şehri emin olarak geleceğimiz için, çocuklarımıza sağlıklı bir nefes alabileceği, sağlıklı bir yaşam sürdürebilecekleri bir şehir bırakmak istiyoruz.
Bu sebeple yapılacak olan çalışmaların hızlı bir şekilde bitirilebilmesi amacıyla Kırıkhan Belediyesi olarak yüklenici firma olan Aksagaz’a elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Şehir içinde kazılacak yerler tamamıyla belirlenmiş olup çalışmaların hızlı bir şekilde devam etmesi ve bitirilmesi için gereken hassasiyeti göstereceğiz.
Daha önce Doğalgaz boru döşeme çalışmaları sebebiyle şehir içinde bazı mahalle ve sokaklarımızda asfaltlama ve kilit taşı çalışmalarını beklettiğimizi belirtmiştik. Telekom ve Toroslar Elektrik kablolarını ilçe genelinde yeraltına aldı. Biz bütün altyapı çalışmaları bitsin ve bir daha yollarımız kazılmasın istiyoruz. Bu sebeple de Büyükşehir Belediye Başkanımıza da Kırıkhan içinde eskiyen şehir içi su şebeke hatlarının ve kanalizasyon hatlarının da yenilenmesi için eş zamanlı çalışma yapılması hususunda talepte bulunmuştuk. Ancak, şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bu konuda herhangi bir çalışma veya proje talebi gelmedi. Umarız ki bu konuda Büyükşehir Belediyesi de üzerine düşeni yapar.
Yaklaşık 8 bin kişi doğal gaz istiyoruz diye bedel yatırıp abone oldular. Onun için ilerleyen zamanda Allah nasip ederse Doğalgazın hem ekonomik hem de çevresel yönden faydalarını hep birlikte göreceğiz. Doğalgaz şimdiden ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun“ dedi.