Açık

MEHMET ÖNTÜRK VE AYHAN YAVUZ, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE DÜZENLENEN VE TÜRKİYE’DE 101 YERLEŞİM YERİNE VERİLECEK OLAN DOĞALGAZ HİZMET ALIMI TÖRENİNE KATILDI

Ak parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ve Türkiye’de 101 yerleşim yerine verilecek olan Doğalgaz hizmet alımı törenine katıldı.
Törene ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beraberinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da katıldı.
Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan: “İnşallah alt yapı çalışmaları tamamlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatına bu yıl başlıyoruz. Santralin temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile beraber atmayı planlıyoruz”
Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin devreye girmesiyle Türkiye’nin enerji ihtiyacının en az yüzde 10’luk kısmının bu santrallerden karşılanacak.
Üçüncü bir nükleer santral için de hazırlıklarını da sürdürüyoruz.
Sismik arama ve sondaj faaliyetlerini hızlandırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanımız, Türkiye’ye dünyanın en gelişmiş sondaj gemilerinden birini kazandırdıklarını aktardı. Geminin ilk sondajını gerçekleştirmek için Akdeniz’e doğru yola çıkacak.
“Enerji alanında dışa bağımlılığımızı tümüyle ortadan kaldırmamız mümkün gözükmüyor ama kaynak ve ülke çeşitliliğini sağlayarak, bu konudaki risklerimizi en aza indirmekte kararlıyız. Tabi bu arada ülkemizin güvenlik hassasiyetlerinin başka yerlere kaymasından yararlanarak, Ege ve Kıbrıs başta olmak üzere yakın çevremizde fırsatçılık yapmaya kalkanlara da asla izin vermedik, vermeyeceğiz. Kıbrıs açıklarında Türkiye’ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj faaliyetleri konusundaki net tavrımız umarım birilerine ders olmuştur. Özellikle münhasır ekonomik bölgelerde uluslararası hukuk neye amirse herkes bunu görecek ve buna katlanacak.” Kimsenin Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin hakkını gasb edemeyecek, “Beraber adım atacağız.
Akdeniz’deki hidrokarbon kaynakları üzerinde, ülkemizin ve KKTC’nin haklarını koruma noktasında aynı kararlılığı göstereceğimizin bilinmesini istiyorum. “2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyoruz”
Milletin 15 yıl öncesinden çok daha müreffeh, gelişmiş ve çok daha büyük bir ülkede yaşadığını çok iyi gördüğünü ve bunun hazzını duyuyorum ”
Bugün açılışını yaptığımız 101 yerleşim yeri doğalgaz arzı töreni de insan odaklı hizmet anlayışımızın bir tezahürüdür. Yeteri kadar karlı görmediği için dağıtım şirketlerinin girmek istemediği ilçelerimize devlet olarak bu hizmeti bizzat götürmek, kaynak israfı değil tam tersine kaynakları milletin emrine vermek demektir” dedi.