Açık

Kırıkhan’da şehrin girişleri Türk Bayraklarıyla donatıldı

Kırıkhan’da Barış Pınarı Harekatına destek olmak amacıyla Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un direktifleri doğrultusunda şehrin giriş noktaları Türk bayraklarıyla donatıldı.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunup, sınırın 30 km gerisine kadar olan alanda sınır güvenliğinin sağlanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sınırlarının PKK-PYD,YPG-DEAŞ gibi terör unsurlarından arındırılması amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatına destek olmak amacıyla Kırıkhan ilçesi girişleri Kırıkhan Belediyesi ekipleri tarafından dev bayraklarla donatıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Yavuz; “Irak bölgesindeki Fırat Kalkanı ve Hatay’daki Zeytin Dalı Operasyonlarından sonra ülkemiz sınırlarının korunması ve terör unsurlarından arındırılarak Suriye sınırlarımızın tamamen güven altına alınması amacıyla Türk Devleti, Barış Pınarı Harekatıyla yine büyük bir operasyona daha imza atıyor.

Terörist unsurlar Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı operasyon sonrası kaçacak delik arıyorlar. Sınırlarımızın güvenliği için askerlerimiz şu anda şehir, köy, kasaba, dağ, taş demeden sivillerin ve yerleşim yerlerinin zarar görmeden temizlenmesi yönünde adım adım ilerliyor. İnşallah ülkemiz insanlarının birlik ve beraberliği ile TSK komutasındaki tüm birliklerimizin koordineli şekilde yaptığı operasyonla en kısa zamanda hem sınır güvenliğimiz sağlanmış olacak hem de kan ve zulmün hüküm sürdüğü, svil halkın gözyaşının dinmediği, suçsuz mazlum insanların yok yere öldürüldüğü bu topraklarda huzur ve güven sağlanmış olacak.

Biz şanlı Türk Milleti olarak tarihi geçmişimizden aldığımız feyz ve güçle hep birlikte 70 milyon Türk insanının dualarıyla bunu başaracak güçteyiz. Bizler Kırıkhan ilçesinin şehri emini olarak operasyona ve Mehmetçiklerimize destek vermek ve yapılan operasyonda onların yanında olduğumuzu hissettirmek amacıyla Kırıkhan ilçemizin tüm girişlerini ve aynı zamanda ilçemizdeki tüm işyeri ile evlerimizi şanlı Türk Bayraklarıyla donattık. Rabbim Türk Askerinin Gazasını şimdiden Mübarek Kılsın” dedi.