KIRIKHAN’DA BAŞIBOŞ GEZEN SOKAK KÖPEKLERİ TOPLATILIYOR

Kırıkhan ilçe merkezinde son günlerde sayıları gittikçe artan ve sokaklarda kontrolsüz bir şekilde başıboş gezen sokak köpekleri, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine Kırıkhan Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından koruma altına alınmak üzere toplatılıyor.

Son günlerde şehir içerisinde başıboş ezen sokak köpekleri hakkında vatandaşlardan yoğun şikayetlerin gelmesi üzerine Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un verdiği talimatlar doğrultusunda, Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri HATAY Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü veteriner hekim Davut Birkol ile birlikte işbirliği yaparak ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda vatandaşlara sıkıntı yaşatan başıboş sokak köpeklerini toplayarak Köpek Toplama ve Rehabilitasyon Merkezine götürüyorlar.

Gelen şikayetler doğrultusunda haftada iki gün Kırıkhan’da sokak köpeklerinin toplatıldığını belirten Veteriner hekim Davut Birkol, bundan sonra daha sık bir şekilde sokak köpeklerinin toplatılacağını ifade etti.

İşyerleri önüne, kaldırımlara ve sokaklara dahi çıkamaz hale geldiklerini belirten ilçe halkı, “Özellikle gündüz ve akşamları sokaklarda başıboş gezen sokak köpekleri yüzünden kaldırımlarda yürüyemez olduk, yanlarından geçmeye korkuyoruz. Şikayetimizi Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne yaptık. Onların da sokak köpeklerini toplayıp götürmeleri bizleri rahatlattı” dediler.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise yaptığı açıklamada ” Son zamanlarda ilçemizde cadde ve sokak aralarında başıboş gezen köpeklerin artması üzerine ilçe halkının şikayetlerini de göz önünde bulundurarak, zabıta ekiplerimize ve temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimize verdiğimiz talimatla sokak köpeklerini koruma altına alınması ve daha iyi şartlarda yaşatılmalarını sağlamak üzere Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte hareket ederek ilçemizdeki sahipsiz ve başıboş gezen sokak köpeklerini toplayıp Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine gönderiyoruz” dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM