Hafif Yağmurlu

KIRIKHAN’DA 24 DERSLİKLİ NAİM ATAKAŞ ANADOLU LİSESİ’NİN RESMİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hayırsever İş adamı Recep Atakaş’ın Kırıkhan’da yaptırdığı 24 Derslikli “NAİM ATAKAŞ ANADOLU LİSESİNİN” açılışını gerçekleştirdi.
11.04.2018 Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleşen açılış törenine, Hatay Valisi Erdal Ata, AK Parti Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, kent protokolü ve davetliler katıldı.
Kırıkhan’da 8 milyon 500 bin TL maliyetle 6 bin 65 metrekare alana kurulan 24 derslikli Naim Atakaş Anadolu Lisesi’nin açılış töreni, Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başladı.

Törende açılış konuşması yapan Hayırsever İş adamı Recep Atakaş;
“Geçen 20 yılda bu okulun gerek kapasite ve gerekse nitelik olarak yeterli olmadığını ve eski okulu yıkarak, yeniden 24 derslik olarak Kırıkhan Naim ATAKAŞ Anadolu lisesini yaptık. Bu yeni okulu yaparken en yeni malzemeler kullandık ve yeni teknolojilerle donattık. Bölgemizin en modern okulu olmasına çaba gösterdik. Bizler iş adamları olarak, ülkemizin geleceğinin eğitimde olduğunun bilincindeyiz. Eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yapılan yatırımların en önemlisi olduğunu düşünüyoruz. Eğer biz daha güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, yüksek teknolojiye dayalı daha fazla katma değer üreten mal üretmek zorundayız. Bunun temel koşulu ise eğitimimizin alt yapısını güçlendirmektir. Ömrüm yettiğince ve imkânlarım olduğu sürece bu tür yatırımları yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Daha sonra kürsüye davet edilen Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk yaptığı konuşmada;
“ Naim ATAKAŞ Anadolu lisesini yaptıran Hayırsever işadamımız Sayın Recep Atakaş’a teşekkür ederim. Kırıkhan’da Eğitime yatırım yapan tek işadamımızdır. Amik Ovasını, Mayıs ayında su ile buluşturuyoruz. Ve çiftçimiz artık tarlasında 2 ve 3 mahsul birden elde edebilecek. Yeni kurulacak OSB ile Kırıkhan’daki hayırsever işadamlarımızın da artacağına inanıyorum. Eğitim alanında Kırıkhan’a baktığımızda bundan 7-8 yıl önce okul sayısı 4 idi. Ve aynı binada 3 farklı okul eğitim görüyordu. Şimdilerde okul sayımız 25 oldu. Öğretmen sayısı 940 idi bugün 1650 civarında öğretmen var. Son yedi yılda yaptığımız derslik sayısı 700. Bu yıl içerisinde 106 derslik daha ilçemize kazandıracağız. Recep Atakaş ve ailesine ilçemize kazandırdığı hizmetten dolayı teşekkür ediyor ve yatırımlarının devamını diliyorum” dedi.
Mehmet Öntürk’ten sonra kürsüye davet edilen Hatay Valisi Erdal Ata;
“ Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’a eğitim alanındaki Hatay’a kazandırdığı bütün okullar, yurtlar ve Camiler için teşekkür etti.
Törende Konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hükümetin Çocuklar okusun diye erkek çocukların annelerine 35, kız çocukların annelerine ise 40 TL ödeme yapıldığını belirterek, bugüne kadar toplamda 6 milyar lira harcadıklarını kaydetti. Recep Atakaş’ın gerçek anlamda bir hayırsever olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay’a ve ilçelerimize kazandırdığı okullar, öğrenci yurtları ve camilerden dolayı teşekkür etti.

Bakan Yılmaz, eğitim kurumlarının inşasına büyük önem verdiklerine vurgu yaparak, “Yetişmiş insan gücünü okullar sağlıyor. Kaliteli ve fırsat eşitliği temeli eğitim bakanlığımızın vazgeçilmez ilkesi. Altyapı tamamlanmadan da bu kaliteden bahsedemeyiz. En büyük birikim eğitimdir. Büyük Türkiye hedefine giden yolda kılavuzumuz bilimdir, akıldır. Bilgiyi üretecek insanların yetiştiği yer ise eğitim kurumlarıdır. Eğitim kurumlarının inşasına büyük önem veriyoruz. Eğitime yatırım yapan hayırseverler tarafından eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında bugüne kadar 25 bin 721 bina ve 58 bin 946 derslik bağışlandı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Hükümeti’nin eğitim alanında yaptığı bazı hizmetleri aktaran Bakan Yılmaz:
“Bazı alanlarda 80 yılda yapılanın kat kat fazlasını sunduk. Milli gelirde eğitime ayrılan pay 2 kattan fazla arttı. 2002’de yüzde 2.9’du şimdi yüzde 6.2’den fazla. Geçmiş 80 yılda yapılan derslikleri üst üste koyun. 2002’de 367 bin derslik varken, sadece bizim hükümetimizin döneminde 387 bin derslik yaptık. 584 binin üzerinde öğretmen ataması yaptık, 25 bin daha alacağız. Bunu koyunca 610 bine yaklaşan öğretmen ataması gerçekleştirmiş molacağız. Kızların okullaşma oranı yüzde 44 arttı. Okuma yazma bilmeyen oranı 4 kat azaldı. Okul öncesi eğitimde öğrenci sayısı 5 kat arttı. Eğitim gören erkek öğrenci için 35 lira, kız öğrenciler için annelerine 40 lira veriyoruz. Bugüne kadar bu proje için 6 milyar lira harcadık. Fatih Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimize 1 milyon 432 bin tablet dağıttık. Çoğu okulda akıllı tahtalar var.” Dedi.

Bakan İsmet Yılmaz, konuşmasını bitirirken, iş adamı Recep Atakaş’a Hatay’a yaptığı hizmet ve yatırımlardan dolayı tekrar teşekkür etti. Konuşmaların ardından hayırsever iş adamı Recep Atakaş’a protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi. Okulun açılış kurdelesi, protokol üyeleri tarafından kesildi ve okul sınıflarının gezilmesiyle açılış töreni sona erdi.