KIRIKHAN’A GEL CİĞERİMİ YE FESTİVALİ 14 MAYIS PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

03.05.2017
Kırıkhan’da ilk defa gerçekleştirilecek olan 1.Kırıkhan Ciğer Festivalinin tarihi belli oldu.
Kırıkhan’da düzenlenecek olan İlk Ciğer festivali 14 Mayıs 2017 Pazar günü Mesire alanında “Kırıkhan’a Gel Ciğerimi Ye” sloganıyla yapılacak.
Kırıkhan Kaymakamlığında Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Cesur, Kırıkhan Kasaplar ve Lokantacılar Başkanı Ali Çaydan ve Kırıkhan’lı Kebapçılar katıldılar.
Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran Festivalle ilgili yaptığı açıklamada; “Kırıkhan’ımızın ünlü olan Ciğer’ini daha iyi tanıtabilmek amacıyla 1. Kırıkhan Ciğeri Festivalini Kırıkhan Belediyesi ile beraber yapacağız. Kırıkhan’ımızın Dişçiliği ve Kavunu nasıl birer değer olmuşsa, Kırıkhan Ciğerini de bu festival ile Tüm Türkiye’ye duyurarak Kırıkhan Ciğerini Kırıkhan’ın bir değeri haline getirmek için çabalarımız devam edecektir” dedi.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise Festivalle ilgili yaptığı açıklamada “ Kırıkhan’ın tanınan değer ve markası olmuş Havuç ve Kavun’un yanına Ciğeri de koymak istiyoruz. Bugün insanlar nasıl Antakya’ya Künefe yemeye geliyorsa, Kırıkhan’ımıza da Ciğerini yemeye gelmelerini sağlayacak aktiviteleri destekleyeceğiz. Bu tarz festival ve etkinliklerle, Kırıkhan’ın ismini Tüm Türkiye’ye duyurmaya çalışıyoruz. Hedefimiz; En kısa sürede yapılacak festival ve çalışmalarla Kırıkhan Ciğeri’nin marka tescilini yaptırıp, Ciğerimize sahip çıkmaktır” dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM