Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 26 °C
Parçalı Bulutlu

Kırıkhan Belediyesi Gıda Kontrol birimi ve Kırıkhan İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Biriminden Ortak Açıklama

Kırıkhan Belediyesi Gıda Kontrol birimi ve Kırıkhan İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Biriminden Ortak Açıklama

Kırıkhan Belediyesi Gıda Kontrol birimi ve Kırıkhan İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Biriminden Ortak Açıklama
06.08.2015
Kırıkhan Belediyesi ve Kırıkhan İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol birimleri halkımızın bilinçlendirilmesi ve gıda güvenliği hususundaki önemli noktaların anlatılması amacı ile ortak bir açıklama yaptılar.
Yapılan açıklamada şu uyarılara yer verildi.
• Satın Alınacak ürünlerin Son Kullanma Tarihini Kontrol ediniz
• Ürün ambalajlarında bozulma, yırtılma, şişme vb sorunlar varsa bu tip ürünler alınmamalıdır.
• Markasız, son kullanma tarihi belli olmayan, etiketsiz ürünler satın alınmamalıdır.
• Soğuk ortamda muhafaza edilmesi gereken fermente et (sucuk, salam, sosis vb.) ve et ürünleri dışarıda satılıyor ise satın alınmamalıdır.
• Etiketsiz, Markasız ve açıkta satılan Peynir, Yoğurt ve terayağı gibi süt ürünleri satın alınmamalıdır.
• Bölgemizde sıkça rastlanan Brusella (Malta Humması) hastalığından korunmak için; Kaynatılmamış sütten yapılan peynirlerin tercih edilmemesi ve etiketi, markası belli olan ürünler tercih edilmesi gerekmektedir.
• Pazarlarda ve sokak aralarında açıkta ve hijyenik koşullara uyulmadan satılan ürünlerden ve işyerlerinden uzak durulmalıdır.
• Kasaplarda satılan etlerde Kontrol damgasının olmasına dikkat edilmeli mühür yok ise alınmamalıdır
• Dolap dışında satılan etler alınmamalıdır.
• Kaçak et kesim ve satışının önüne geçmek için alışveriş yapılan yerden yazar kasa fişi talep edilmelidir.
• Önceden Çekilmiş etlerin tüketiciler tarafından alınmaması ve alınacak kıymanın parça etinin kesim ve çekilme işleminin gözünüzün önünde olmasına dikkat ediniz.
• Önceden hazırlanmış etiketsiz, markası belli olmayan sucuklar alınmamalıdır.
• Açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz tavuk etlerinin alınmaması veya alınacaksa tüm tavuğun gözünüzün önünde parçalanarak alınmasına dikkat ediniz.
• Kırmızı ve Beyaz etin önceden soslanmış şekilde olanlarını almayınız alınacaksa gözünüz önünde hazırlanarak alınmasına dikkat ediniz.
• Yemek yediğiniz lokanta vb. işletmelerin hijyen koşullarına dikkat ediniz hijyen koşulları iyi olmayan işletmeleri lütfen tercih etmeyiniz.
Yukarıda Belirttiğimiz koşullara uymayan veya taklit, tağşiş(sahtecilik) yaptığından şüphelendiğiniz gıda işletmelerini Alo 174 gıda şikayet hattı veya Kırıkhan Belediyesinin 344 10 59 numaralı telefonuna bildiriniz.
PhotoGrid_1438839153233

Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06