KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI AYHAN YAVUZ’DAN ÜÇ AYLAR MESAJI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 08 Mart Cuma günü başlayacak olan Mübarek Üç Aylar dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

“Müslüman halkımız tarafından üç aylar olarak isimlendirilen yeni manevi bir aya girmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

” Üç aylar; Birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içinde barındıran, duaların kabul olduğu, sevap kapılarının sonuna kadar açıldığı, Hakka ve hakikate doğru yol almanın en kıymetli, en değerli olduğu bir manevi zaman dilimidir.

Mübarek üç aylar faziletli sayıldığından dolayı dinimizce yapılması günah sayılan fenalıklardan sakınılır ve Ramazan ayına manevi olarak hazırlıklar yapılır. Hadise göre Recep ayı; Allah‘ın ayıdır. Şaban ayı; Peygamber efendimiz Hz.Muhammed‘in ayıdır. Ramazan ayı ise; Ümmetin ayıdır.

Resulullah efendimiz, Recep ayına çok değer verir ve “Ya Rabbi, Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek kıl, bizi Ramazan ayına eriştir” diye dua ederlerdi. Özellikle bu aylarda bol bol istiğfar etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, kuran okumak ve dua etmek Allah’a ve Resulüne karşı yapılacak olan en uygun davranışlardır.

Üç aylar ve kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir.

Mübarek gün ve gecelerdeki manevi coşku, insanlarımız arasında muhabbetin artması için iyi bir ortam oluşturur ve gönüller arasındaki olumsuz unsurları ortadan kaldırır, Müslümanlar arasında sevgi ve saygı bağı oluşturmaktadır. Bizler, Peygamber efendimiz gibi bu maneviyatı yüksek mübarek aylarda ibadetlerimizi arttıralım, günahlardan kaçınalım. O‘na yakışır bir şekilde İslamiyeti yaşamak yolunda mücadele edelim.

Allah’ım; Bizleri Regaip ile sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Beraat ile kurtuluşa eren ve kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda Cenneti hak eden kullarından eyle inşallah. Gönülleri İslamiyet’in ışığıyla aydınlanan, bütün Müslüman kardeşlerimin üç ayları hayırlı olsun, Allah bu mübarek ayları değerlendirmeyi cümlemize nasip eylesin. Kalplerimiz iman, gönüllerimiz huzurla dolsun.

Bu duygu ve düşüncelerle; Mübarek üç ayların ve kutsal gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz sevginin dostluğun, kardeşliğin ve huzurun tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin üç aylarını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı