JAPON BÜYÜKELÇİLİĞİ TEMSİLCİSİ ATSUSHİ MURAMOTO’DAN BAŞKAN YAVUZ’A ZİYARET

Japonya Büyükelçiliği temsilcisi Atsushi Muramoto, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’a makamında bir dostluk ve işbirliği ziyareti gerçekleştirdi.
Sosyal Belediyecilik anlamında yaptığı başarılı projelerine bir yenisini ekleyen Başkan Yavuz, makamına yapılan ziyarette “Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı” kapsamında Kırıkhan’a Gezici Sağlık Merkezi kazandırabilmek amacıyla hazırlamış olduğu projeyi Japonya Büyükelçiliğinden Kırıkhan’a gelen Atsushi Muramoto’ya sundu.
Başkan Yavuz ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada;
“ Memleketimizin güzel insanlarına layık oldukları en iyi hizmeti verebilmek için Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında hazırlayıp Japon dostlarımıza sunduğumuz bu önemli projenin kabul edilmesi ile, Kırıkhan sınırları içerisinde yaşamakta olan ve sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarımız ile Suriye’deki iç savaş sebebiyle ilçemize sığınan Suriyeli muhacir kardeşlerimize hizmet verecek gezici bir sağlık merkezi oluşturmayı amaçlamaktayız.
Proje Kırıkhan Belediyesi ile Kırıkhan Devlet Hastanesi tarafından organize edilerek yürütülecektir. Bu proje ile, sağlık sıkıntıları çeken ancak ulaşım, imkansızlık, ekonomik ve benzeri problemlerle herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmekte sıkıntı çeken vatandaşlarımıza gezici bir araç içerisinde modern tıbbi cihazların olduğu gezici sağlık merkezi şeklinde kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz.
Şahsım ve Kırıkhan halkı olarak İlçemize kadar gelme nezaketinde bulunan Japon dostumuza sonsuz şükranlarımı sunarım. Umarım bu ziyaret, projemizin olumlu nihayete ermesi ile neticelenerek, ilçemize gezici sağlık merkezi hizmeti verebilmemize vesile olur. Bu projenin olgunlaşması için her türlü fedakarlıklarda bulunan hemşerimiz Gökhan Tacir’e de katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

_DSC6172

_DSC6175