CUMHUR İTTİFAKI, HATSU VE LÜTFÜ SAVAŞ’IN % 30’LUK SU ZAMMINA GEÇİT VERMEDİ

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, 20 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’te Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, gündemin bazı maddelerinin oylanmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve HATSU İdaresi, Mayıs ayında suya yapılan % 20’lik zammın üzerine, girdi maliyetlerini öne sürerek % 30’luk yeni zam teklifi sundu.
Mecliste % 30’luk yapılması teklif edilen su zammı ile ilgili gurubu adına söz alan Ak parti gurup Başkan Vekili ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; HATSU Genel müdürüme iki sorum olacak.
Birincisi, HATSUNUN 348 kadrolu olmak kaydıyla toplamda 1965 personeli var. 1965 personelin tamamına ne kadar ücret ödüyoruz? Yaptığınız bütçenin ne kadarına denk geliyor?
İkinci sorum ise, kendi mülkümüz olan 110 tane araç bulunuyor? Bizim bunun dışında kiraladığımız araç sayısı nedir? Bunlara ayırdığınız ödenekler nedir? Bu ödeneklerin bütçemize maliyeti nedir? Bildiğimiz kadarıyla bütçemize çok ciddi yük tutar.
Ayhan Yavuz’un sorularına HATSU Genel müdürü kiralanan araçlarla ilgili, 148 aracın kiralandığını ve bu araçların aylık maliyetinin 2 milyon 355 bin olduğunu söyledi.
Bunun üzerine Başkan Yavuz, 2 milyon 355 bini 12 ile çarptığımızda kiralanan araçların yıllık toplam maliyeti 28 milyon 260 yapıyor. Her bir aracın yıllık kiralama maliyeti 190 bin 945 tl dir. Biz bu araçları 6 – 7 ayda tamamını satın alabiliriz. Bu araçların çoğu hatır gönül için kiralanmış. Koruma, kollama yöntemiyle yapılan çarçurlardır.
Talebimiz, süratle tasarrufa gidilip buradaki eksikler bertaraf edilmelidir.
Başkan Yavuz ayrıca Hatay büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a; “ Siz yanlış yapanın yanında durmayın, bizde sizin yanınızda dim dik duralım” dedi.
Mecliste verilen taktik savaşında Cumhur İttifakının ortakları Ak parti ve MHP, fakir fukaranın bu zammı kaldıramayacağını bunun vatandaşa büyük haksızlık olduğunu, yapılmak istenen zammın girdilerin fazlalığından ziyade başarısız bir yönetim anlayışından kaynaklandığını ve büyük israflar yapıldığını belirterek % 30’lu su zammına karşı çıktı.
Toplantıda % 30’luk su zammına, Samandağı CHP’li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’da HATSU’nun hizmet yapmadığını eleştirerek, su zammının haksız olduğunu söylediği için de Lütfü Savaş’la tartıştı. Mecliste gergin anlar yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından Samandağı Belediye Başkanı Refik Eryılmaz meclis salonundan ayrıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve HATSU İdaresi % 30’luk zam teklifini gelen tepkiler ve itirazlar üzerine geri çekti.
Böylece Millet ittifakının diğer üyeleri CHP ve İYİ parti üyelerinin sunmuş oldukları % 30’luk zam teklifine karşı Cumhur ittifakının ortakları Ak parti ve MHP taktik savaşında Hatay halkı adına zafer kazanmış oldu.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM